Vantaa Ducks – Hurrikaani 2-3 (25-21,25-17,21-25,23-25,10-15)

Hurrikaani- Loimaa taisteli tiistain- iltana Vantaalla itselleen vierasvoiton, kaksi sarjapistettä ja paikan Suomen cupin lopputurnaukseen. Ottelulla Vantaa Ducksia vastaan oli tuplapanokset, sillä otteluvoiton lisäksi voittaja pääsi Suomen cupin lopputurnaukseen Tampereelle.

Kahden ensimmäisen erän jälkeen moni varmasti oli jo antamassa kotijoukkueelle kolmea sarjapistettä ja lopputurnauspaikkaa. Sen pelaaminen oli konemaista ja tehokasta. Ducks teki vain yhden suoran hyökkäysvirheen kahteen ensimmäiseen erään! Lukema on erittäin kova. Jotain isäntien kovuudesta kertoo sekin, että Hurrikaanin toisen erän hyökkäysprosentti oli 62, mutta siitä huolimatta Ducks vei erän selvästi. – Ducks pelasi kaksi ensimmäistä erää erittäin hyvin. Emme mekään huonoja olleet, mutta teimme itse liikaa virheitä, Jussi Heino kertasi.

Mutta kolmannessa erässä pelin kulku muuttui, ja Hurrikaani pääsi paremmin peliin sisälle. Antti Ropponen (25pist. +12) oli joukkueen ehdoton kuningas ja ottelun kuluessa Luka Marttila (22pist. +7) kasvatti rooliaan hyökkäysten päättäjänä. – Päästiin pitkän erätauon jälkeen myös torjunnalla paremmin kiinni kaverin hyökkäyksiin. Vaikka suoria torjuntapisteitä ei tullut kuin yhdeksän, aloimme saamaan vaimennuksia ja sitä kautta jatkopallotilanteita, Heino analysoi.

Ropposen ja Marttilan ohella flunssainen Aleksi Kaatrasalo pelasi kauden parhaan pelinsä. – Ilman muuta paras peli tähän mennessä. En miettinyt liikoja hyökkäyksessä, vaan annoin mennä, 90% tehoilla hyökännyt Kaatrasalo paljasti. Mies antoi kiitosta viime viikolla joukkueeseen liittyneelle apuvalmentaja Inoslav Krnicille, joka on tuonut taktisia vinkkejä erityisesti torjuntapelaamiseen.

Vierasvoitto Ducksista katkaisi Hurrikaanin kahden ottelun tappioputken. Samalla se sysäsi vantaalaiset jo viiden ottelu tappiokierteeseen. – Iso juttu voitossa oli pääsy Suomen cupin lopputurnaukseen. Tykkään näistä cup- systeemillä pelattavista tapahtumista, jossa yhdellä voitolla mennään jatkoon, Heino paljasti.

Hurrikaanille vierasvoitto kovan taistelun jälkeen on tärkeä. Nuori joukkue jaksoi tapella loppuun saakka, ja tällä kertaa se tuotti tulosta. Alkukauden aikana joukkueen itseluottamus on ollut kovilla, mutta tämä voitto vapauttaa varmasti paljon energiaa.

-HurrikaaniMedia-