Suomen cup, neljännesvälierä
Loimu-Hurrikaani 2-3 (18-25, 21-25, 25-20, 25-22, 8-15)

Jälleen jouduttiin pelaamaan pitkän kaavan kautta ennen kuin vanhat kiistakumppanit Raision Loimu ja Hurrikaani saivat selville, kumpi pääsee Suomen cupissa jatkoon. Hurrikaani väänsi itsensä välieriin joensuulaista Karelian Hurmosta vastaan, ja Loimun taival katkesi kotitappioon.

-Tiesin, että hyviä asioita tapahtuu, kun laitoin kaksi ikiloimaalaista kentälle viimeiseen erään, kertoi valmentaja Jussi Heino tuntojaan ottelun tauottua. Jo pitkään Hurrikaanin kantaviin voimiin kuulunut Tapio Toiviainen sai päätöserään toiseen laitaan tutun miehen, kun Kasimir Vuorinen otettiin peliin mukaan.

-Ollaanhan me todella monta peliä pelattu Tapsan kanssa junnuvuosista lähtien, muisteli ottelun ratkaisupelaajaksi noussut Kassu Vuorinen.

Hurrikaani oli jälleen hereillä ottelun alussa. Kova syöttöpeli toimi myös ennen niin vaikeaksi pelipaikaksi todetussa Kerttulassa. Passari Matthew West vei Loimu-torjuntaa sinne kuuluisalle kebabkioskille ja innostui myös itse ratkomaan pisteitä. Kahdeksan omaa hyökkäystä ja kuusi onnistumista kertoo paljon amerikkalaisen aggressiivisuudesta.

-En ole koskaan nähnyt Hurrikaanin pelaavan noin vahvasti kuin tänään ensimmäisessä erässä, myönsi myös Loimu-valmentaja Christophe Achten.

Pari erää Hurrikaani tuli tuloksekkaasti sekä keskeltä että laidoista. Toisessa erässä tilanteessa 16-18 kansa Kerttulassa hiljeni, kun jälleen hienosti aloittanut yleispelaaja Eemeli Kouki jäi hyökkäyksen jälkeen tuskissaan kentälle. Eemeli putosi vastustajan pelaajan jalan päälle ja väänsi nilkkansa. Miehen peli päättyi siihen. Tomi Rumpunen tuli kentälle ja onnistui heti ensimmäisessä hyökkäyksessään. Myös muu Hurrikaani-pelaajisto skarppasi otteitaan ja hoiti toisenkin erän loimaalaisille.

-Kerroin kopissa pelaajilleni, että Hurrikaani ei voi onnistua koko ajan näin hyvin syöttöpelissään, kertoi valmentaja Achten pitkän erätauon pukukoppikeskusteluistaan joukkueensa kanssa.

Näin myös kävi. Hurrikaanin peli meni tukkoon eikä onnistumisia tahtonut tulla mistään.

-Toisen erän jälkeen laitapelimme katosi täydellisesti. Loimukin toki paransi otteitaan huomattavasti, totesi Jussi Heino.

Neljännessä erässä vaikeudet jatkuivat. Heino oli kaukaa viisas ja otti pelaajistoaan penkille keskittymään viidenteen erään. Karri Kutinlahti, Matti Toivola ja Kasimir Vuorinen saivat samalla pitkästä aikaa pelituntumaa itselleen.
Kassu Vuorinen oli elementissään heti kentälle päästyään. Tappamisen meininki huokui miehen otteissa sekä syötöissä että laitapelissä. Hurrikaani sai pelin juonesta kiinni jo neljännen erän loppupuoliskolla, mutta etumatka oli liian pitkä kiinni kurottavaksi.

Hyvä vire jatkui kuitenkin myös ratkaisevaan viidenteen erään, jossa Hurrikaani pommitti syötöillään Loimu-vastaanoton palasiksi. Matti Oivanen aloitti, Antti Ropponen ja Vuorinen jatkoivat, ja lopusta huolehti jälleen erinomaisen pelin pelannut Henrik Porkka. Neljän syöttövuoron jälkeen taululla komeilivat selvät 4-10-lukemat. Hurrikaani oli sunnuntain tapaan noussut hankalasta tilanteesta ottelun voittajaksi.

Suomen cup jatkuu Hurrikaanin osalta kotiottelulla ykkössarjassa pelaavaa Karelian Hurmosta vastaan. Pelipäivää ei vielä ole tiedossa, mutta luultavasti se yritetään löytää tammikuun alusta. Ottelun voittaja menee loppuotteluun, joka pelataan 26.1.Turun palloiluhallissa.