Savo Volley – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (25-23,22-25,27-29,19-25)

Ottelusarja Hurrikaanille 3-1

Loimaalla pelataan pitkästä aikaa lentopallon Suomen Mestaruudesta. Tämä varmistui Siilinjärvellä neljännessä välierässä. Vaikka ottelun alku ei lupaillut tälläkään kertaan vierasvoittoa, Hurrikaani osoitti venymiskykyä ja asennetta, taistellen itsensä lähes kanveesista voittoon.

Avauserässä loimaalaiset tekivät peräti viisi suoraa hyökkäysvirhettä, mikä tuhosi mahdollisuudet erävoittoon. Pakkovoiton edessä pelannut kotijoukkue oli alussa vahva. Se hallitsi ottelun ensimmäistä puoltatoista erää Joonas Jokelan johdolla. Savolaisten hakkuri oli alussa lähes pitelemätön, mutta hiipui muun joukkueen mukana, mitä pidemmälle ottelu eteni. Lopulta Jokelan saldoksi jäi 18 pistettä.

Koko ottelusarjan ratkaisevin hetki oli toisen erän puolivälissä. Ensin Savo Volley kuroi Hurrikaanin neljän pisteen johdon kiinni, ja painui samalla heittämällä ohi. – Toisen erän alussa meiltä ei onnistunut mikään. Ei saatu edes helppoja sormilyöntejä toimitettua verkon yli, Väinö Rahko ihmetteli. – Sovittiin, että lähdetään pelaamaan pallo kerrallaan ja keskitytään oikeisiin asioihin. Saatiin pallo pallolta kaveria kiinni, päästiin rinnalle ja lopulta ohi, yleispelaaja kertasi. Rahko oli yksi joukkueen ”näkymättömiä” pelaajia, jonka puolustusasenne auttoi kirivaiheessa.

Toisen erän kääntyminen lopulta Hurrikaanille aiheutti Savolle ongelmia kolmannesta erästä alkaen. Tähän saakka sen torjuntapelaaminen oli ollut tehokasta, samoin Jokelan hyökkääminen. Mutta, pitkä erätauko käänsi ottelun kulun totaalisesti. Pukukopista marssi kentälle päättäväinen ja pelirohkea Hurrikaani. Läpi ottelun tehoillut Greg Petty sai kaverikseen alussa vaikeuksista kärsineet Eetu Häyrisen. Kaksikko alkoi laittamaan urakalla palloa parkettiin. Amerikkalaiselle kirjattiin 26 pistettä ja Häyrisellekin 18 pistettä. Tämän lisäksi, Daenan Gyimah hyökkäsi kymmenen pistettä, torjui neljä kertaa ja syötti vielä yhden ässän.

Neljännestä erästä tuli lopulta ottelun selvänumeroisin. Kotijoukkueelta oli jo suurin taistelutahto poissa ja Hurrikaani pääsi aloitussyötöstä lähtien pommittamaan Savoa nurin. Häyrinen ja Petty tässäkin isoimmat ”syylliset”. Samalla hyökkäyspelaaminen oli viimeisessä erässä vierailla peräti 62%, mikä kertoo joukkueen asenteesta ja halusta päättää ottelusarja jo Siilinjärvellä.

Hurrikaani valmistautuu nyt kuudensiin finaaleihin. Edellisen kerran joukkue pääsi finaalein kaudella 2017-2018. Vastustaja tulee otteluparista Akaa- Volley – Valepa Sastamala. Lipunmyynti alkaa jo huomenna torstaina, kello 8.00. EDIT: Lipunmyynti aukeaa teknisistä haasteista johtuen vasta myöhempänä ajankohtana!

-HurrikaaniMedia-