Vantaa Ducks – Hurrikaani 0-3 (21-25,23-25,25-27)

Hurrikaani jatkoon pistein 6-0.

Hurrikaani varmisti sunnuntaina Suomen cupin finaalipaikan Vantaalla käydyssä toisessa osaottelussa. Kun Loimaalla pelattu joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Hurrikaanille 3-0, riitti sille Vantaalla kaksi erävoittoa final four- tapahtumaan. Ja sen joukkue nappasi. Vahva syöttö- vastaanottopeli oli jälleen joukkueen voiton avaintekijä. – Tänään meillä oli vastaanoton jälkeinen hyökkääminen vahvaa. Samoin teimme ässiä ja torjuntoja vastustajaa enemmän, Lauri Rantanen kommentoi. Hurrikaanista Eemeli Kouki oli tehokkain 15pisteellä, neljällä ässällä ja kolmella torjunnalla. Tällä kertaa Mikko Oivanen sai tyytyä hänelle vaatimattomaan saldoon: 12pist. 2ässää ja hyök% 36. Tällä kertaa Hurrikaani ei tarvinnut hirmuvireistä hakkuripeliä vaan voitto tuli koko joukkueen vahvan pelaamisen ansiosta. Yhdeksän pelaajaa kirjautti vähintään yhden pisteen, heistä Johannes Laine pääsi otteluparin jo ratkettua kolmannessa erässä pelaamaan koko erän. Lainekin saalisti neljä pistettä. – Ducks oli liikkeellä kovalla aloitussyötöllä, jota osasimme odottaa. Se hiukan vaikeutti vastaanottoamme, mutta siitä huolimatta teimme fiksuja ratkaisuja hyökkäyspelissä.

Mestaruusliigassa sensaatiomaisesti kautensa aloittanut Ducks ei ollut ennen Suomen cup- välieräpelejä hävinnyt kuin Valepalle. Nyt se hävisi kahdesti peräkkäin Hurrikaanille. Vantaalaisten päävalmentaja Ismo Tuominen näki, missä joukkue oli Hurrikaani jäljessä: – Teimme kahdessa ensimmäisessä erässä muutaman pahan henkilökohtaisen virheen. Tuli pari sellaista tilannetta, joka olisi tarvinnut pelata hiukan eri tavalla ja maltillisemmin. Vastaavasti Hurrikaanista Eemeli Kouki ja Tomi Mutka pelasivat ratkaisevilla hetkillä hienosti, Iska kommentoi. Tuominen myönsi, että sunnuntaisella pelillä olisi kaatunut liigassa moni muu joukkue, mutta Hurrikaani ei. Tuominen odottaa tulevalta keskiviikolta sitä, että Ducks pääsisi jälleen kiusaamaan ennakkosuosikkia. – Tänään oltiin jo lähellä, joten keskiviikkona odotan omalta joukkueelta jälleen parannusta.

Hurrikaani varmisti ensimmäisenä joukkueena paikan Suomen cupin finaalitapahtumassa. Kun muut kolme joukkuetta on selvillä, arvotaan tammikuun lopussa pelattavan final four- tapahtuman välieräparit.

Kertaus on opintojen äiti- Tässä tapauksessa kertaus tulee tuplana. Sillä joukkueet kohtaavat tulevana keskiviikkona jo kolmannen kerran peräkkäin. Tällä kertaa Mestaruusliigan puitteissa.

-Hurrikaani tiedotus-