Raision Loimu – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (20-25,25-19,21-25,22-25)

 

Hurrikaani- Loimaa päätti runkosarjan perjantai- iltana Raisiossa vierasvoittoon. Voitto oli joukkueelle peräti kahdeksas putkeen. Tällä kertaa Hurrikaanin edessä polvistui kotijoukkue Loimu, jolla oli neljännessä erässä jopa mahdollisuus siirtää ottelu viidenteen erään. Neljännen erän loppu oli kuitenkin Hurrikaanin totaalista tykistystä, ja se nousi ensin viiden pisteen takaa rinnalle, ja lopulta ohi otteluvoittoon. Erän loppu osoitti, että nuorella vierasjoukkueella on tällä hetkellä valtava itseluottamus, eikä sitä ole tällä hetkellä helppo voittaa.

Vierasvoiton arvoa nostaa se, että Jussi Heino vaihtoi kahden erän jälkeen aloitusseitsikkoaan ja jatkoi pelaajavaihtoja neljännessä erässä. Ensimmäiset kaksi erää joukkue pelasi viime peleistä tutulla kokoonpanolla, mutta kolmannessa kentälle tuli Aleksi Muukkonen Tapio Toiviaisen paikalle ja neljännessä Luka Marttila teki tilaa Lauri Vanhaselle.

Perjantainen ottelu osoitti, että koko joukkue on sisäistänyt Heinon ja apuvalmentaja Inoslav Krnicin pelitavan. Vaikka pelaajat vaihtuivat, pelin taso pysyi samana. Ei yhtään heikkoa hetkeä, eikä tietoakaan alkukaudella vaivanneesta hosumisesta. Kaikilla oli kristallinkirkkaana, miten peliä pitää pelata. Jopa ironista, että välillä Hurrikaani näytti olevan jopa flegmaattinen, kun se rakensi jatkopallotilanteita rauhassa.

Perjantain paikallisottelu ei tasoltaan noussut sfääreihin. Kummallekaan joukkueelle pelillä ei ollut mitään merkitystä sarjasijoituksen suhteen, mutta paikallisherruus sai joukkueet syttymään edes kohtuullisesti. Vieraspisteet tulivat Antti Ropposen (23pist. +16) ja keskipelaajien Miro Leinonen (13pist. 4torjuntaa)- Mikko Suomalainen (8pist. 5torjuntaa) ansiosta.

-Meiltä tänään ensimmäinen erä pirun hienoa lentopalloa. Koko joukkue puolusti ja torjui erinomaisesti, saimme erään peräti kuusi torjuntapistettä, Heino myhäili. Päävalmentaja kehui myös joukkueen neljännen erän nousua viiden pisteen takaa ohi. – Meillä oli ajatus mukana läpi ottelun. Pikkasen jossain välissä ajatus katosi hetkeksi, mutta päästiin kohta taas peliin kiinni. Kaikkiaan meiltä erinomaista lentopalloa.

Hurrikaani onnistui verkolla niin torjunta- kuin hyökkäyspelaamisessa. Kahdentoista torjuntapisteen lisäksi Leinonen hyökkäsi 90% tehoilla, eikä Loimu saanut miestä kiinni kertaakaan. – Peliajan ja onnistumisten johdosta peli on omalta kohdalta loksahtanut ihan kivasti, Leinonen mietti.

Kun Mestaruusliigan runkosarja päättyy viikonloppuna, Hurrikaani valmistautuu alkaviin pudotuspeleihin liigan kuumimpana joukkueena. Puolivälierät alkavat Kokkolassa Tiikereitä vastaan keskiviikkona ja torstaina, ja ensimmäinen kotipeli on viikon päästä sunnuntaina kello 18.00

 

  1. Jos joku vielä miettii pudotuspelikausikortin ostamista, se kannattaa hoitaa kuntoon alkuviikon aikana. Yhteydenotot Anssi: 050-5363078 tai Valtteri: 0500-223278

 

-HurrikaaniMedia-