Hurrikaani Loimaa siirtyi puolivälierä ottelusarjassa Pielaveden Sampoa vastaan 2-1 johtoon, kun joukkue nappasi 891 katsojan edessä Loimaan Liikuntahallissa selvän voiton 3-0 (25-18 ,25-19, 25-17). Ottelun parhaina palkittiin Hurrikaanilta kapteeni Eemeli Kouki (13/+9) ja vierailta ex-Hurrikaani Aleksi Kaatrasalo (4/+2). Ottelusarja jatkuu huomenna Siilinjärvellä jolloin sarja on katkolla Loimaalaisille.

Avaus seitsikot:

Hurrikaani: #1 (L) Jesse Mäntylä, #3 Konstantin Shumov, #5 Ryan Jay Owens, #6 Dima Dolgopolov, #10 C Eemeli Kouki, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith. Pielaveden Sampo: #7 Eetu Häyrinen, #10 Ville Heiskanen, #11 Tuomo Ikonen, #12 (L) Timo Tolvanen, #13 Jared Krause, #15 Aleksi Kaatrasalo ja #17 Alen Djordjevic.

Hurrikaani – Sampo 3-0 (25-18, 25-19, 25-17)

Hurrikaani johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Kolmella voitolla välieriin.

Hurrikaani-Loimaa ja Pielaveden Sampo tulivat energisesti otteluun. Ensimmäiset pallot olivat molemmilta hyviä, mutta Hurrikaani karkasi 9-6 johtoon passari Dima Dolgopolovin torjuttua kaksi kertaa Sampon hyökkäykset putkeen. Hurrikaani oli avauserässä koko ajan askeleen edellä. Tekniselle aikalisälle joukkue matkasi neljän pisteen johdossa, kun Ryan Jay Owens iski Dolgopolovin hidastetusta passista pallon Sampon kenttään. Aikalisän jälkeen vierasjoukkue kiri pikkuhiljaa kotijoukkueen johtoa kiinni, mutta hakkuri Owensin ja yleispelaaja Luke Smithin tappavat iskut veivät Hurrikaanin lukemin 19-15 erässä johtoon joka pakotti Pielaveden Sampon päävalmentaja Jukka Tuovisen ottamaan erän toisen aikalisänsä.

Aikalisäkään ei vierasjoukkuetta enää erässä mukaan auttanut vaan Hurrikaani-Loimaa tykitti loistavan syöttö- ja hyökkäyspelin voimin erän itselleen 25-18.

Kapteeni Koukilla kulki hyökkäys ja aloitussyöttö mallikkaasti

Matti Oivanen astui toisessa erässä esiin:

Loistavasti läpi ensimmäisen erän passannut Ukrainalaispassari Dolgopolov alkoi toisessa erässä käyttämään Hurrikaanin pelättyä keskihyökkäystä. Jo muutenkin Hurrikaanin kovan syöttö- ja hyökkäyspelin kanssa vaikeuksissa ollut vierasjoukkue oli entistä enemmän vaikeuksissa, kun kovakätinen Matti Oivanen alkoi takomaan verkolta palloa kenttään. Oivanen syötti toiseen erään yhteensä kolme ässää ja johdatti Hurrikaanin erävoittoon lukemin 25-19.

Matti Oivasen "huittislainen leijasyöttö" lähdössä

Matti Oivasen “huittislainen leijasyöttö” lähdössä

Kolmas erä Hurrikaani-Loimaan ylivoimaa:

Ottelun jälkeen pelaajat sekä valmentajat korostivat Hurrikaani-Loimaan hyvää syöttöpäivää ja se olikin syynä selvälle voitolle. Pielaveden Sampon vastaanotto ei voinut mitään loistaville syötöille ja tämä johti vieraiden syömähampaiden Eetu Häyrisen sekä Alen Djordjevicin pelihuumorin katoamiseen. Kun nämä herrat eivät päässeet peliin mukaan, niin Hurrikaanin oli varsin helppo pelata omaa peliään. Sampon päävalmentaja Tuovinen koitti vaihdoilla herätellä joukkuettaan, mutta se ei auttanut. Antti Poikela kävi mm. Djordjevicin paikalla, mutta Poikelakaan ei päässyt tekemään pisteitä entistä joukkuettaan vastaan.

Lopulta Hurrikaani-Loimaa marssi kolmannessakin erässä selvään voittoon lukemin 25-17 ja nappasi sarjan ensimmäisen katkaisupallon itselleen huomiseksi, kun puolivälierien neljäs ottelu pelataan Siilinjärvellä. Hurrikaani järjestää Siilinjärvelle fanimatkan. Hinta 50€ ja se sisältää ottelulipun. Lähde kannustamaan Hurrikaani-Loimaa välieriin!

Mikäli Hurrikaani voittaa huomenna ja marssii välieriin, niin seuraava kotiottelu on Valepaa vastaan sunnuntaina 3.4 klo. 17:00. Jos Sampo nappaa kotivoiton huomenna, niin puolivälierien viides ja ratkaiseva ottelu pelataan Loimaan Liikuntahallissa keskiviikkona ja tuolloin ottelu alkaa klo. 18:30.