Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (19-25,24-26,25-19,22-25)

Kauden neljäs kohtaaminen Tiikerien ja Hurrikaanin välillä oli jälleen kerran tasainen, mutta tunnetasoltaan ei ihan yhtä kiihkeä. Kolme edellistä kohtaamista Tiikerit oli voittanut, joten tämän iltainen vierasvoitto maistuu Hurrikaanille luultavasti todella hyvin. Yksi iso osatekijä Hurrikaanin voitossa oli joukkueen taktinen valmistautuminen, jossa se oli tehnyt kotiläksyt ennakkoon tarkasti. Se pystyi riisumaan taktisesti Tiikerit aseista, josta sulka Jussi Heinon hattuun. Heino oli tehnyt kaksi muutosta joukkueen aloitusseitsikkoon, sillä Lauri Vanhanen korvasi liberon tontilla Peter Vuorisen ja Miro Leinosen otti Mikko Suomalaisen paikan keskellä.

Ottelu alkoi Hurrikaanilta hyvin. Se oli joukkueista alusta saakka paremmin pelissä mukana. Leinonen tykitti ottelun avauserässä kaksi ässää ja hyökkäsi keskeltä tehokkaasti. Tiikerit ja Mikko Keskisipilä ei ollut valmistautunut Leinosen pelaamiseen, joten mies pääsi hääräämään rauhassa keskeltä. Myös Luka Marttila tykitti syöttöviivan takaa hirmutehoilla. Jo ensimmäiseen erään Marttila tykitti kaksi ässää ja koko joukkue kuusi.

Toisessa erässä tahti jatkui pitkälti samanlaisena. Kotijoukkue pääsi paremmin omaan peliin kiinni, mutta sillä jatkui edelleen vaikeudet vastaanottopelaamisen kanssa. Sinänsä harvinaista, koska Tiikerit on koko kauden ollut vahva juuri hihapelaamisessa. Toisessa erässä Marttila laittoi pystyyn syöttöshown, jossa nuori mies tehtaili samaan syöttövuoroon kolme ässää, ja hinasi joukkueensa 10-15 tappiotilanteesta 16-15 johtoon. Vaikka erä eteni loppuun saakka tasatahtia, onnistui vieraat lopulta jatkopalloilla tappamaan toisen erän voittoon tarvittavat pisteet.

Kahden erän jälkeen ottelun taktiikka vain vahvistui. Hurrikaani tykitti syöttöruudussa Tiikerit- vastaanottoa pipariksi ja vastaavasti kokkolalaiset ottivat maalitaulukseen Vanhasen. Vaikka Vanhasella oli hihalla välillä suuria vaikeuksia, mies ryhdistäytyi loppua kohden ja nosti tasoaan. Kolmannen erän lipsahtaminen isännille oli pelkästään Tiikerien hyvyyttä. Kolmannessa erässä sen oma pelaaminen normalisoitui, jonka ansiosta se teki omia virheitä paljon Hurrikaania vähemmän. Samalla Oskari Keskinen pääsi lähelle omaa tasoaan, eikä Hurrikaani saanut miestä kiinni.

Neljäs erä oli ensimmäisestä pallosta lähtien Hurrikaanin hallintaa. Edelleen aloitussyöttö toimi ja sen jälkeen Hurrikaanin vastaanoton jälkeinen hyökkäyspelaaminen oli virheetöntä. Kun Antti Ropposen (18pist. +11, 6 ässää) ei tänään tarvinnut kantaa joukkuettaan hyökkäyspelaamissa yksin, pääsi Leinosen lisäksi Marttila (26pist. +14, 6 ässää) nauttimaan Välimaan runsaasta tarjoilusta.

Hurrikaanille vierasvoitto oli henkisesti tärkeä. Se näytti, että Tiikerit on lyötävissä. On täysin käsittämätöntä, että Hurrikaani syötti neljään erää peräti 16 ässää! Samalla Leinonen ilmoittautui pelaavien keskipelaajien kisaan mukaan. Heinolle ja Inoslav Krnicille tulee keskiviikon suhteen pähkäiltävää, ketkä keskipelaajat pääsevät parketille.