Hurrikaani-Loimaa – TUTO Volley 3-1 (25-18, 25-21, 19-25, 26-24)

Hurrikaani- Loimaan ja TUTO Volleyn välinen ottelu sähköistyi jo pari päivää ennen ottelua, kun Hurrikaani julkisti Olli Kuoksan sopimuksen. Kuoksan, joka marssitti lauantai- iltana Liikuntahallin parketille turkulaisjoukkueen. Tuleva Hurrikaaniluotsi sai esittelyssä loimaalaisyleisöltä valtavat suosionosoitukset, joka toimi symbolisena tervetuliaistoivotuksena. Mielenkiinto Kuoksan ympärillä jätti varjoonsa sen tosiasian, että nyky- luotsi Jani Niskakangas on saanut joukkueensa kovaan lentoon. Nyt sen sai kokea TUTO Volley, joka polvistui neljässä erässä vahvasti syöttäneelle kotijoukkueelle. – Tiedettiin, että TUTO hyökkää hyvin, jos sen vastaanottopelaaminen kestää. Panostettiin aloitussyöttöön, mikä onnistui kahdessa ensimmäisessä erässä todella hyvin, Niskakangas myönsi. Niskakankaan aikakaudella Hurrikaani on parantanut syöttö- ja jatkopallopelaamista, mikä näkyi tänäänkin. Loimaalaiset tykittivät kahteen ensimmäiseen erään kahdeksan ässää, ja lopulta ässäsaldo näytti 12. Näistä pitkästä aikaa aloitukseen päässyt Miro Leinonen syötti neljä. – Kolmannessa erässä meiltä ote hiukan lipsui, muuten pelattiin hyvin, Leinonen summasi. Leinosen saldo oli lopulta 15 pistettä, mikä laittaa Niskakankaan vaikeaan paikaan, kun Suomen cupin välieräpeliin valitaan keskipelaajat. – Meillä on joukkueessa kova kilpailutilanne keskipelaajien osalta. Pitää olla hyvä treeneissä, ja kun pääsee pelaamaan, pitää onnistua, mies kertasi kilpailutilannetta.

Ottelu toimi nuorten pelaajien esiinmarssina, kun TUTOn 18- vuotias William Groffier, joka takoi 22 pistettä 58% tehoilla. – Hurrikaani pelasi sitkeästi. Lopussa ei maltettu pelata itse fiksusti, virheet pitää saada pois, liigadebytantti manasi. Groffier oli turkulaisten yksittäinen onnistuja, mutta se ei yksin riittänyt. Vastaavasti kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla. Leinosen lisäksi Aleksi Muukkosen hyökkäyspelaaminen oli rohkeaa ja reipasta. Muukkonen kirjautti illan isoimman pistemäärän (25pist.) syöttäen myös kolme ässää.

Vaikka ottelu venyi neljänteen erään ja lopulta jatkopalloille, Hurrikaanin kotivoitto ei ollut uhattuna missään vaiheessa. Niskakangas on saanut varsin lyhyessä ajassa joukkueen pelaamiseen muutoksia, joista näkyvimpiä on monipuolistuminen jatkopallopelaaminen ja rentous. – Me ollaan saatu peli hyvin rullaamaan ja onnistujia oli tänäänkin paljon, Niskakangas kiitteli.

Seuraava iso testi Hurrikaanilla on ensi viikon lauantaina, jolloin se pelaa Suomen cupin välierässä Akaa- Volleyta vastaan. Niskakankaan isoin huoli ei enää ole ykköshakkuri Kristers Dardzansin poissaolo, vaan aloitusseitsikon valinta.

Hurrikaanin paras pelaaja: Aleksi Muukkonen

TUTO Volleyn paras pelaaja: William Groffier

PROlibero: Peter Vuorinen