Raision Loimu – Hurrikaani- Loimaa 2-3 (25-18,25-22,28-30,23-25,16-18)

Hurrikaani- Loimaa haki maukkaan vierasvoiton Mestaruusliigakauden yllättäjäjoukkue Raision Loimusta. Ennen lauantai- iltaa, Loimu oli porskuttanut vahvassa sarjajohdossa Hurrikaanin tapaan nuorekkaalla joukkueella. Loimaalaiset aiheuttivat raisiolaisille nyt kauden toisen tappion, ja se lisäsi entisestään nautinnon tunnetta Hurrikaanileirissä. Ja tapa, millä Hurrikaani haki vieraspisteet, lisäsi vielä voiton maukkautta.

Ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä näytti siltä, että Loimu nappaa tunnissa kaikki kolme sarjapistettä. Sen peli oli suvereenia, kun Hurrikaani puolestaan tuhlaili omia tilanteita, eikä liigan pelätyin hakkuri Kristers Dardzanskaan ollut täysin pelipäällä. Kuvaavaa oli, että latvialaiselle merkittiin vasta toisessa erässä ensimmäinen henkilökohtainen piste! Kun hakkurin pelihurmos oli kateissa, teki se vieraiden hyökkäämisestä tuskaisaa. Jo kahteen erään Loimu oli napannut viisi torjuntapistettä, ja Joonas Jokelan johdolla se rallatteli kahteen selvään erävoittoon.

-Oli oikeastaan aika hyvä, että jouduimme pelaamaan nyt muualtakin hyökkäyksiä, kuin hakkurin kautta. Se pakotti meidät laajentamaan hyökkäyspelaamista, Jussi Heino mietti taistelun jälkeen. Heinon mukaan pitkällä erätauolla joukkue tarkensi omaa pelitaktiikkaa, lähinnä torjunta- ja puolustuspelaamisen suhteen. – Samalla aloimme luottamaan pelitaktiikkaamme.

Pitkällä erätauolla valmennus herätteli joukkuetta, ja tällä kertaa herättäjäiset onnistuivat täydellisesti. Pukukopista marssi kentällä sisuuntunut mustakeltainen joukkue, joka oli laittanut työhaalarit päälle. Kun alussa Loimun hakkuri Jokela pääsi paukuttelemaan Väinö Rahkon kanssa pisteitä tasaiseen tahtiin, muuttui tahti kolmannessa erässä. Loimaalaiset pääsivät torjunnalla miehiin koko ajan ottelun kuluessa paremmin ja paremmin kiinni. Varsinkin Miika Haapaniemi ja Mikko Suomalainen muodostuivat Loimu- kaksikolle ylitsepääsemättömäksi painajaiseksi.

Tiukan kolmannen erän kääntyminen lisäsi Loimun joukkueessa tuskaa ja se näkyi vastaanottopelaamisen epävarmuutena. Kun alussa Loimun vastaanotto oli tarkkaa ja varmaa, muuttui se kolmannen erän tappion jälkeen epävarmaksi ja araksi. Tomi Saarinen joutui juoksemaan heikon vastaanoton jälkeen pallon perässä pitkin Kerttulan parkettia, mikä osaltaan teki Hurrikaanin torjuntapelaamisen helpoksi. Neljäs erä alkoi raisiolaisittain pahimmalla mahdollisella tavalla, kun vieraiden parhaana palkittu Haapaniemi tykitti heti erän alkuun kaksi ässää. Vaikka erän puolivälissä isännät olivat siirtyneet 10-5- johtoon, ei sitkeä Hurrikaani antautunut. Se aloitti hurjan kirin, ja kuroi eroa umpeen piste pisteeltä. Samalla kun loimaalaisten omien virheiden määrä laski, vastaavasti verkon toisella puolella virheiden määrä kasvoi.

Viides erä oli alusta asti tiukkaan vääntöä. Ottelu hyvin tuominnut Arto Muro antoi joukkueiden vääntää ja kuittailla verkon läpi aidon paikallispelin arvoisesti, ja osaltaan nosti ottelun viihdearvoa. Lopulta ottelun voittajaa jouduttiin hakemaan jatkopalloilta asti, ja tällä kertaa Hurrikaani hallitsi tiukat tilanteet sarjajohtajaa paremmin, ja marssi yllättävään vierasvoittoon.

Vierasvoitto tiesi kahden sarjapisteen lisäksi paikkaa Suomen cupin final four- tapahtumassa. – Käsittääkseni olemme nyt Suomen cupin lopputurnauksessa, mutta missä se pelataan, siitä minulla ei ole mitään tietoa Heino sanaili. Hurrikaanin vierasvoitto Loimusta on aina maukas, mutta sen arvoa nosti tukala 0-2 tappiotilanne ja selvä altavastaajan asema. – Puhuttiin ennen ottelua, että ollaan aina pärjätty Loimua vastaan, – Altavastaajana on aina mukava pelata, Haapaniemi myönsi. Uransa seitsemännen liigapelin pelannut Haapaniemi merkkautti uransa kovimmat pisteet liigatasolla (17pist. 4 ässää, 3 torjuntaa). – Ihan mukavasti kulki, mutta virheitä tulee vielä liikaa omassa pelissä. – Meillä on ollut alkukaudesta vaikeuksia, mutta olemme kuitenkin napanneet mukavasti pisteitä. Siihen olen yllättynyt, että olen saanut pelata näin paljon. Odotin, että tulee joitain peliminuutteja, mutta nyt olen ollut koko ajan parketilla, Haapaniemi iloitsi.

Hurrikaani nousi voiton ansiosta taistelemaan paikasta neljän parhaan joukossa. Verrattain hassua, että joukkue voitti nyt, vaikka hakkuri Dardzans ”jäi” 22 pisteeseen ja virkaveli Jokela saldosi 31 pistettä. Tämä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun vastustajan hakkuri teki enemmän pisteitä.