Hurrikaani – LEKA Volley 3-0 (25-15, 25-18, 27-25)

Kun Hurrikaani ja LEKA tammikuussa kohtasivat Kuopiossa, voitti Hurrikaani ottelun selkeästi 0-3-lukemin. Silloin loimaalaiset iskivät Matti Oivasen johdolla yhdeksän ässäsyöttöä ja ahdistivat LEKAn vastaanoton muutenkin tiukalle.

-Tänään tavoitteena oli estää Hurrikaanin ässätehtailu, kertoi LEKAN valmentaja Jukka Tuovinen joukkueensa taktiikasta.

Hurrikaani jäi neljään ässäsyöttöön, mutta pystyi silti horjuttamaan kuopiolaisten vastaanottoa niin paljon, että torjuntaa saatiin hyökkäysten eteen ja puolustuspelaajat ehtivät siirtyä asemiinsa. Kotijoukkue puolusti ja tappeli palloja peliin sellaisella innolla, että LEKAn pelaajat tuskastuivat.

-Ekassa erässä tuntui siltä, että mikään pallo ei jää kenttään, totesi myös LEKAn parhaana palkittu Eelis Karinen.

Hurrikaani on vuodenvaihteen jälkeen pelannut fiksusti ja jättänyt virheet minimiin. Niin nytkin. Lauantaina Hurrikaanille kirjattiin koko ottelussa vain yksi vastaanottovirhe ja kolme hyökkäysvirhettä. Ensimmäinen erä ratkesi jo alussa Max Staplesin (17/+8) syöttövuorolla, kun LEKA omilla virheillään päästi Hurrikaanin 6-2-johtoon. Hurrikaani oli todella vahva päättämään pitkiä palloralleja. Dimitry Shestak (3/+3) oli vahvalla pelipäällä.

Toisessa erässä Hurrikaani lisäsi painetta syöttöihinsä. Kuopiolaisten vastaanottopeli romahti 36 %. Hurrikaani ratkaisi erän lopulta kolmella torjunnallaan, joista kahdesta vastasi Matti Oivanen (10/+7), ja Tomi Rumpunen (12/+8) hoiti kotiin sen ensimmäisen. Jesse Mäntylä uurasti kentällä esimerkillisesti.

LEKAlla oli ongelmia hakkuripelissään. Samuli Kaislasalo (6/+1) sai kolmannessa erässä tehdä tilaa yleispelaajana ennen esiintyneelle Redi Kocille (2/-1). Albanialainen ei uudella pelipaikalla vakuuttanut, mutta silti LEKA sai peliinsä uutta virettä. Hurrikaani johti erää käytännössä koko ajan, mutta LEKA ei antanut Hurrikaanille avauserien tapaisia pisteputkia. Siksi erä etenikin aina jatkopalloille saakka. Tomi Rumpusen torjunta päätti ottelun, ja Hurrikaani vahvisti asemiaan neljän parhaan joukossa.

Ensi viikolla Hurrikaani matkustaa aluksi keskiviikkona Vantaalle viimeistä puolivälieräpaikkaa rajusti hakevan Ducksin vieraaksi. Lauantaina bussi suuntaa kohti Kokkolaa, josta olisi kovasti kalavelkoja maksettavana, kun Tiikerit yllätti Hurrikaanin joulukuussa pelatussa ottelussa.

-HurrikaaniMedia-