Hurrikaani – Akaa- Volley 3-0 (25-19,25-21,25-19)

Hurrikaani- Loimaa esitti kauden parasta peliään, kun se voitti jo kolmannen kerran tällä kaudella Akaa- Volleyn. Vaikka kyseessä oli kärkikamppailu, oli sarjajohtaja lopulta suvereeni voittaja. Kun 19- vuotias Peter Vuorinen näytti liberon tontilla puolustamisen mallia, tarttui se myös muuhun joukkueeseen. Eemeli Kouki ja Sakari Mäkinen muodostivat Vuorinen kanssa tiiviin kolmikon, jonka hihapeli antoi mahdollisuuden laadukkaaseen pelinrakenteluun. – Kyllä se hiukan turhautti, kun mikään pallo ei oikein jäänyt kenttään. Jos hyökättiin torjunnan ohi, Vuorinen oli usein pallon alla puolustamassa, Akaan parhaana palkittu Aleksi Kaatrasalo myönsi.
Kun isännät saivat pidettyä Urpo Sivulan pihdeissä, joutui Akseli Lankinen hakemaan ratkaisuja muualta. Vain Kaatrasalo onnistui vanhaa seuraansa vastaan. – Olen tyytyväinen omaan hyökkäyspelaamiseen. Pikku hiljaa paikat alkavat olla kunnossa, sitkeän selkävamman kanssa alkusyksyn paininut Aku mietti.

Hurrikaanista ei kukaan noussut ylitse muiden, vaan se hyökkäsi tasaisesti koko rintamalla. Antti Ropposelle kirjattiin 16 pistettä, mutta myös Sakari Mäkinen (14pist.) ja Eemeli Kouki (14pist.) hoitivat hyökkäysvelvoitteet kunnialla. – Hurrikaani oli valmis pelaamaan. Se halusi voittaa meidät ja oli parempi jokaisella osa- alueella, vieraiden valmentaja Oliver Lüütsepp kommentoi.
– Kaikkiaan aika jämäkkä peli meiltä. Torjunta sulki kaverin hyökkäyssuuntia ja puolustus hoiti loput. Petskulta taas erinomainen peli, Jussi Heino kiitteli. – Jatkopallot oli just sellaista lentopalloa, mistä tykkään. Pallo toimitettiin fiksusti verkon yli, ja Akaan tarvitsi tehdä pisteen eteen itse kovin hommia.

Hurrikaani on nyt voittanut kärkinelikon (Hurrikaani, Savo Volley, Valepa, Akaa- Volley) välisistä yhdeksästä ottelusta kuusi. Se on osoittanut venymiskykyä silloin, kun panokset ovat suurimmillaan. Välillä joukkueen pelissä on ollut huolimattomuutta, mutta tänään se oli poissa. Lüütseppin joukkue ei Hurrikaanin tavoin ole onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla kärkipeleissä. Se on nyt hävinnyt kuusi peliä seitsemästä, eikä akaalaiset ole tällä kaudella vielä kertaakaan voittaneet Hurrikaania.

-HurrikaaniMedia-