TUTO Volley – Hurrikaani- Loimaa 0-3 (20-25,18-25,15-25)

Hurrikaani- Loimaan lauantainen vierasvoitto sinetöi sille runkosarjan voiton. Runkosarjan voitto varmistui, kun Hurrikaani tylytti kotijoukkuetta säälimättömästi. Se tykitti syöttöruudussa peräti kymmenen ässää ja Greg Pettyn (18pist. +14) johdolla hyökkäsi ylivoimaiseen tapaan. Turkulaisilla ei ottelussa ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia, niin ylivoimaisesti tuleva runkosarjan voittaja pelasi.

Jo ottelun ensimmäinen erä näytti, minkälaiseen kylvetykseen kotijoukkue joutuu. Pommituksen aloitti Nooa Marttila, syöttäen yhteen syöttövuoroon peräti kolme ässää. Marttilan syöttövuoron jälkeen Hurrikaanin pelaaminen vapautui lopullisesti, ja se hoiti erän itselleen konemaisen tehokkaasti.

Toisessakaan erässä ottelun juoni ei muuttunut. Turkulaiset yrittivät roikkua perässä, mutta sen tekemät omat helpot virheet vesittivät suuremmat lähentelyt. Verkon toisella puolella Santeri Välimaa pääsi näyttämään kaiken osaamisensa ja juoksuttamaan TUTOn torjuntaa. Erityisesti Välimaan ja Pettyn kolmen metrin hyökkäys oli taidetta. Amerikkalainen niittasi kerta toisen jälkeen palloa kolmesta metristä kenttään. Vaikka miehen vastaanottopelaaminen ei aivan timanttia ollut, syöttö- ja hyökkäystyöskentely sitä vastaavasti oli.

Pitkän erätauon jälkeen vierasjoukkueella ei ollut kuin yksi tavoite: voittaa seuraava erä ja kuitata runkosarjan voitto itselleen. Siitä joukkue myös onnistui. Se lähti heti erän alusta saakka karkumatkalle. Jani Niskakangas joutui isännille ottamaan aikalisän Hurrikaanin johtaessa 9-6, jonka jälkeen se nousi vielä hetkeksi vieraiden rinnalle. Sen jälkeen loimaalaiset laittoivat jalan kaasulle ja karkasivat otteluvoittoon. Kolmanteen erään Olli Kuoksa vaihtoi Marttilan tilalle Väinö Rahkon, joka hyökkäsi kaksi pistettä ja syötti yhden ässän.

-Tämä viikko ladattiin kokonaisuudessaan tähän peliin. Jokainen tapahtuma jättää jonkinlaisen muistijäljen, ja me haluttiin jättää tällainen jälki itsestämme Turkuun, Kuoksa tunnusti. Runkosarjan voitto lämmitti ensimmäisen kauden Hurrikaanivalmentajan mieltä, mistä mies muisti kiittää pelaajia, laadukasta arkea ja seuraorganisaatiota. – Oltiin tänäänkin kovia hyökkäyksessä, jossa olemme olleet liigan parhaita.

Tulevan viikon ohjelmasta Kuoksa paljasti sen verran, että edessä on kova fysiikkajakso ja myös pallon kanssa mennään lujaa. – Vielä en tiedä, miten pelataan tulevana lauantaina. Mietitään viikon aikana, minkälaisella taktiikalla lähdetään liikkeelle.

Voittajien kapteeni Santeri Välimaa oli päävalmentajan tavoin tyytyväinen tulokseen. – Peli kävi hyvästä valmistautumisesta tuleviin pudotuspeleihin. Jouduimme välillä pelaamaan hiukan heikommasta vastaanotosta, mikä pakotti meidät keksimään erilaisia ratkaisuja. Tämä palvelee meitä jatkossa, kapteeni tiesi. Välimaa pelasi tänään useamman kerran Pettyn kanssa kolmesta metristä, ja syykin oli selvä. – Minulla on käytössä kutospaikalle liigan paras kutospaikan hyökkääjä, joten miksipä ei. Pelaan paljon fiiliksen mukaan ja tänään meillä homma toimi.

Runkosarjan voittaminen ei tule vahingossa. Kun pelataan pitkä runkosarja, yleensä voiton vie se joukkue, joka on tasaisimmin suorittanut. Ja Hurrikaani on ollut erittäin vahva läpi sesongin. Kertaakaan sille ei ole tullut kahta tappiota putkeen. Myöskään joukkueen pelaaminen ei ole yhdestä miehestä kiinni, vaan laatua on joka pelipaikalla. Nuutti Niinivaaran harmillisen loukkaantumisen jälkeen joukkueeseen liittynyt Daenan Gyimah on myös osoittautunut pelimieheksi. Myös TUTOa vastaan kanadalainen esitteli aivan käsittämättömiä hyökkäyssuorituksia. Niistä näyttävin, päätti myös koko ottelun.