Vantaa Ducks – Hurrikaani 0-3 (27-29,18-25,15-25)

Hurrikaani kosti lauantaisen Valepa- tappion päivää myöhemmin Ducksien kustannuksella. Ismo Tuomisen suojatit roikkuivat ensimmäisen erän Hurrikaanin perässä, mutta toisesta erästä alkaen Hurrikaani otti tukevasti kuskin paikan, eikä päästänyt sen jälkeen Ankkoja enää lähelle. Jussi Heino oli Valepa- ottelun jälkeen tehnyt yhden muutoksen pelaavaa seitsikkoon. Syksyn kovakuntoisin yleispelaaja Eemeli Kouki oli huiluvuorossa ja Tapio Toiviainen pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksesta kentälle. Kommentit loimaalaisten tasaisuudesta ja vaihtopenkin laajuudesta osoittautuivat täysin oikeaksi. Toiviainen otti heti Vantaan Lumo- hallin parketin haltuun ja pelasi vahvan ja kokonaisvaltaisen pelin. Kaikkiaan Toiviainen pommitti 12 pistettä, vastaanottoprosentin ollessa 68% ja hyökkäystehojen 53%.

– Eka erä oli meiltä huono, jouduttiin heti takaa-ajotilanteeseen. Erän lopulla päästiin rinnalle ja ohi. Sen jälkeen meillä ei ollut Ducksien kanssa mitään hätää, Matti Oivanen kommentoi. Oivanen pommitti syöttöruudussa kolme ässää, mutta muuten kapteeni antoi itselle ruoskaa.

– Tänään tuli hyvää passia keskelle (12kpl), mutta pisteitä olisi saanut tulla enemmän. Tein liikaa virheitä (3kpl), jotka johtuivat täysin itsestä. Passit olivat kohdalla, puolusteli kapteeni passari Matthew Westiä.

Hurrikaanin kolmen pisteen voitto perustui pitkälti niihin samoihin teeseihin, joita Heino on toistellut jokaisen voittopelin jälkeen: Vähän omia virheitä, vahva vastaanotto ja varsinkin jatkopalloissa malttia ja nöyrää pelaamista.

– Meillä vastaanotto oli tänäänkin paras osa-alue. Samoin Tapsan (Toiviainen) pelaaminen oli vahvaa ja mies paransi koko ajan. Ei välttämättä ole helppoa tulla suoraan avaukseen kun on joutunut katselemaan pelejä enemmän sivusta, Oivanen mietti.

Hurrikaanin viikonloppu tuotti neljä pistettä. Joukkue jatkaa edelleen vahvaa menoa ja pääsee alkuviikon aikana harjoittelemaan kunnolla. Seuraavan kerran joukkue on tulessa lauantaina Oulussa ja sunnuntaina Kokkolassa.

LEHDISTÖTILAISUUS: https://youtu.be/_d10pOrKbAA

HurrikaaniMedia-