Akaa-Volley – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (17-25,27-25,21-25,19-25)

Perjantai- ilta ja yli 1300 katsojaa Akaassa sai nähdä finaaliottelun, jossa Hurrikaani oli niskan päällä läpi ottelun. Hurrikaanin onnistui parantamaan pelaamistaan ensimmäisestä pelistä, mutta Akaan ongelmat jatkuivat samoin. Tänään kotijoukkueen roolissa pelannut Akaa- Volley oli alussa kipsissä, eikä peli auennut ensimmäisen erän aikana missään vaiheessa.

Vasta toisessa erässä myös kotijoukkue sai onnistumisia, pitkälti hakkurinsa Matej Smidlin kautta. Edelleen Olli Kunnarin valmentaman joukkueen ongelma hyvin yksipuoleinen hyökkäyspelaaminen. Joukkue on paljon Smidlin onnistumisten varassa, kun Hurrikaani pystyy tällä hetkellä pelaamaan monipuolisesti. Kun Daenan Gyimah on tällä hetkellä käsittämättömässä iskussa, on akaalaisten torjuntapelaaminen vaikeaa.

Ottelun avauserässä oli jo merkkejä, että Hurrikaani on saapunut Akaaseen tosissaan. Sen pelaaminen oli rauhallista ja Santeri Välimaa pelasi ehkäpä uransa parhaan lentopallo- ottelun. Välimaan pelaamista helpotti se, että vastaanotto oli vahvaa Troy Goochin johdolla. Sen lisäksi Greg Petty paransi ensimmäisestä pelistä ja Daenen Gyimah jatkoi oikeastaan siitä, mihin tiistaina jäi. Kanadalainen tykitti tänään hyökkäyksiä 90% tehoilla ja sen lisäksi syöttöruudussa syntyi neljä ässää. – Molemmat joukkueet paransivat hyökkäyspelaamista ensimmäisestä pelistä. Meidän peli oli rauhallista ja valmista, Olli Kuoksa kommentoi.

Vaikka toinen erä lipsahti kotijoukkueelle, Hurrikaani osoitti erätauon jälkeen henkistä vahvuutta, ottamalla kaksi seuraavaa erää melko suvereenisti. Vieraiden syöttöpelaaminen piti Akaan vastaanoton vaikeuksissa, tällä kertaa eniten virheitä sattui libero Louis Pineaulle. Ranskalaisliberolle merkittiin viisi vastaanottovirhettä. Samalla Hurrikaanin  Troy Gooch johti jälleen esimerkillään joukkueen puolustuspelaamista, eikä amerikkalaiselle merkitty yhtään vastaanottovirhettä koko ottelussa.

Kun Akaa ei pystynyt pieniä hyviä hetkiä kolmannessa erässä käyttämään hyväkseen, alkoi siltä loppua neljännessä erässä usko voittoon. Neljännen erän lopussa ero repesi rumaksi ja Hurrikaani napsi peräti viisi torjuntapistettä.

Kahden finaaliottelun jälkeen Akaalla on edelleen ongelmia laitatehojen kanssa. Tänään Smidl teki 27 pistettä, mutta tshekkiläisen rinnalle joukkue kaipaa nyt toista vahvaa hyökkääjää. Olli Kunnari vaihtoi Mikko Räsäsen tilalle Sebastian Pozo Hernandezin, mutta tälläkään vaihdolla ei ollut näkyvää tulosta.

Kuoksan leirissä peli näyttää juuri nyt erittäin seesteiseltä. Joukkue suorittaa tasaisesti ja edelleen hihapelaaminen antaa joukkueelle mahdollisuuksia juoksuttaa Akaan torjuntaa. Huomenna lauantaina joukkueet kohtaavat Akaassa uudelleen, joten nopeasti on molempien joukkueiden unohdettava perjantainen peli. – Olen sillä tavalla tylsä ihminen, että keskityn vain seuraavaan tapahtumaan. Ja se on aamutreenit ja siitä valmistautuminen peliin. Kaikki keskittyminen pitää olla huomisessa pelissä, päävalmentaja päätti.

Ottelusarja on tällä hetkellä Hurrikaanille 2-0. Lauantaisen pelin jälkeen finaaleja jatketaan Loimaalla ainakin tiistaina. Jos viidettä finaalipeliä tarvitaan, on se heti perään keskiviikkona Loimaalla.