Hurrikaani- Loimaa – TUTO Volley 3-0 (25-19,25-23,25-18)

Hurrikaani- Loimaan osalta Mestaruusliigan runkosarja päättyi selvään kotivoittoon. Se lähes pahoinpiteli ilman panosta otteluun saapuneen TUTO Volleyn. Kotijoukkueelle ottelussa oli panosta runkosarjan lopullisen sijoituksen osalta, mutta sitäkin tärkeämpää oli saada hyvä ja voittoisa peli alle, ennen pudotuspelejä. Joukkue latautui otteluun hyvin, ja otti ottelun haltuun heti ensimmäisestä pallosta alkaen. Oikeastaan missään vaiheessa ottelua, TUTO Volley ei ollut lähelläkään erävoittoa. Molemmat joukkueet esittivät tehokasta hyökkäyspeliä, mutta vastaavasti torjunta- puolustuspelaaminen jätti toivomisen varaa. Hurrikaani vyörytti hyökkäyksiä 66% ja TUTO 52% tehoilla. – Kun joukkueiden hyökkäysprosentit on tuota luokkaa, päävalmentajat eivät yleensä ole tyytyväisiä torjunta- puolustuspelaamiseen, Olli Kuoksa paljasti. Kuoksa ei tukistanut joukkuettaan, vaikka se ei ihan täyteen liekkiin panoksettomassa pelissä syttynyt. – Toisaalta ymmärrettävää, vaikka ei hyväksyttävää. Kuoksa antoi sapiskaa myös ottelun tuomaristolle, jonka muutamat tuomiot keskeyttivät pelin minuuteiksi.

Jani Niskakankaan joukkue sai pelin jälkeen huokaista helpotuksesta, sillä nyt se esitti sitä lentopalloa, mitä siltä on odotettu. Joukkue on muutaman pelin pelannut hiukan vaatimattomammilla lukemilla, mutta tänään se onnistui jokaisella osa- alueella. – Saatiin hyvä peli alle, ennen puolivälieriä. Santerilta ( Välimaa ) erinomainen peli, Niskakangas kiitteli.

Ottelussa nähtiin paljon hienoja hyökkäyssuorituksia, mutta ennen kaikkea Muukkonen- Dardzans- akseli oli liekeissä. Dardzans nakutti 17 pistettä ja Muukkonen 20 pistettä. Muutamassa edellisessä pelissä Hurrikaani oli tuskaillut syöttöpelaamisen kanssa, tänään sekin osa- alue onnistui.

Vaikka turkulaiset saapuivat Loimaalle ilman ykköshakkuri Matias Tihumäkeä, miestä tuurannut William Groffier suoriutui ottelusta kiitettävästi. – Olihan tämä meiltä erilainen ottelu, kun hakkuri puuttui, Groffier paljasti. Groffier saldosi hakkurin tontilta 14 pistettä ja saa ottelusta puhtaat paperit.

Aivan varmasti kotijoukkueen leirissä iloittiin Dardzansin otteista. Mies on lähellä sitä pelikuntoa, missä mies oli ennen pahaa loukkaantumista. Latvialainen myönsi itsekin, että tänään pelaaminen tuntui hyvälle. – Pari viimeistä viikkoa on tuntunut jo hyvälle, ja pelaaminen alkaa olemaan sillä syksyn tasolla. Itseluottamus on parantunut ja se näkyy tilastoissa, mies mietti.

Kun ottelu Loimaalla reilun tunnin jälkeen päättyi, tiedossa ei vielä ollut, kenet Hurrikaani saa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan. TUTO Volley vastustaja oli jo aikaisemmin selvillä, se lähtee haastamaan Valepaa.

Parhaat pelaajat: Kristers Dardzans, Hurrikaani ja William Groffier, TUTO Volley

PROlibero: Peter Vuorinen, Hurrikaani