Team Lakkapää – Hurrikaani 2-3 (24-26,25-21,25-23,18-25,7-15)

Hurrikaani kasvatti perättäisten voittopelien putkea Lakkapäätä vastaan jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Perjantaina se tuli niukimmalla mahdollisella tavalla viiden erän taistelun jälkeen. Varsin kiihkeäksi muodostunut joukkueiden tämän kauden toinen kohtaaminen ei noussut pelillisesti ihmeelliseksi. Sen sijaan tunnetaso oli sellainen, joka varmasti houkuttelee jatkossakin Rovaniemen urheiluopistolle yleisöä paikalle. Tunnelatausta oli ainakin Thomas Douglas-Powellilla, joka ehti ottelun aikana sekä sankarin, että konnan rooliin. Sankarin viittaa australialainen kantoi ensimmäisessä erässä, jossa D-P:n syöttövuorolla Hurrikaani pyyhälsi kotijoukkueen ohi ja aina erävoittoon saakka. Tilanne oli Lakkapäälle 19-15, kun D-P latoi samaan syöttövuoroon peräti neljä ässää. – Pitää kiittää Tomppaa, että sytytti sekä rovaniemeläisyleisön, että meidän joukkueen. Ilman Tompan syöttövuoroa, olisimme hävinneet avauserän, Lauri Rantanen myönsi. Vastaavasti toisessa erässä Hurrikaani piti Lakkapäätä aisoissa kuin poromies tokkaansa laitumella, mutta niin vain kotijoukkue nousi vahvalla torjuntapelillä ohi. Tässä erässä D-P esitti konnan roolia ottamalla keltaisen kortin ja elehtimällä epäurheilijamaisesti.

Kuten Rantanen analysoi, kolmessa viimeisessä erässä Hurrikaanin hyökkäys- ja vastaanottopeli parani ja sen myötä myös se nappasi kaksi tarvittavaa erävoittoa. Ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän esiin nousi kapteeni Matti Oivanen. Oivanen osoitti, että on joukkueelleen edelleen lähes korvaamaton. – Masse oli meille kultaakin kalliimpi. Saatiin Massen syötöllä monta pistettä ja vastaavasti mies torjui verkolla hyvin, Rantanen kehui. Kaikkiaan Oivaselle merkattiin 14 pistettä, kolme ässää ja kolme torjuntaa. Kokonaisuudessaan Hurrikaani pelasi tasaisesti, josta ison kiitoksen saa joukkueensa parhaana palkittu Maksim Buculjevic. Serbilainen ruokki tehokkaasti Douglas-Powellia (16pist.), Max Staplesia (15pist.) ja Antti Ropposta (16pist.). Oivasen tapaan keskipelissä Karri Kutinlahti onnistui hyvin. Nurmolainen merkkautti seitsemän pistettä, joista kolme tuli torjunnalla.

Vierasvoitto oli tosiaan jo yhdeksäs perättäinen Henri Tuomen valmentamasta Lakkapäästä. Rantanen ei ole vielä kertaakaan hävinnyt päävalmentajana kollega Tuomelle. Rantanen ei kuitenkaan halunnut myöntää, että on taktisella pelinjohtamisella napannut Tuomesta henkisen yliotteen. Mutta Hurrikaani on joukkueena nyt muodostunut rovaniemeläisille melkoiseksi peikoksi.

Voittoa Rantasen peikkolauma ei kovinkaan pitkään Rovaniemellä ehtinyt juhlia, sillä matka jatkuu vielä ottelun jälkeen Ouluun yöksi. Lauantaina ei ole normaaliin tapaan aamutreenejä vaan bussin nokka näyttää kohti Kokkolaa ja Tiikeriluolaa. – Huomenna on taas uusi peli. Aamulla katsotaan, minkälaisella kokoonpanolla hyökätään Tiikerien kimppuun, flunssainen Rantanen mietti.