Hurrikaani – LEKA Volley 3-1 (25-23, 25-21, 22-25, 25-18)

Viisi tiukkaa ottelua tarvittiin ennen kuin viimeinen välieräjoukkue saatiin selville. Torstai-iltana jutun juoni oli selvä – voittaja jatkoon ja häviäjä kesälomille. Hurrikaani osoitti kovuutensa ja lähetti LEKA Volleyn paitsi lomille myös ainakin joksikin aikaa myös liigajoukkueena arkistoihin. Ensi kaudelle Kuopion suunnalla kootaan uusi joukkue, jossa Sampo ja LEKA yhdistyvät ja jonka nimeksi tullee Savo Volley.
LEKA oli ihmeissään Hurrikaanin harkitun pelitavan kanssa. Kotijoukkue rullaili ja sijoitti palloja keskikentälle kuopiolaisten ulottumattomiin ja jaksoi toisaalta rakentaa räystästä LEKA-hyökkäysten eteen ja puolustaa palloja hyökättäväksi. Lisäksi syöttötyöskentelyssä otettiin käyttöön jopa yltiövarovainen linja, jossa tyhmiä virheitä pyrittiin kaikin keinoin välttämään. Tämä toimi tarvittavat kolme erää. Ainoastaan kolmannessa erässä palattiin ”vanhaan” eli omilla syöttövirheillä annettiin lähes kolmasosa pisteistä kuopiolaisille.
Ensimmäinen erä oli tasaisen alun jälkeen Hurrikaani-hallintaa. Karri Kutinlahden (8/+7) hyökkäyspisteellä ja syöttövuorolla Hurrikaani eteni 7-7-tilanteesta 10-7-johtoon. Ero säilyi samanlaisena aina LEKAn parhaana palkitun Akseli Lankisen (8/+8) syöttövuoroon saakka. Nuori mies on yksi liigan vaarallisimmista ja varmimmista syöttäjistä. Sen sai kotijoukkue tuntea nahoissaan, kun Lankinen paukutti hybridisyötöillään kolme ässää putkeen ja nosti joukkueensa jo pinnan päähän.
Hurrikaanin paras Max Staples (16/+9) ja Antti Ropponen nostivat suorituksillaan Hurrikaanin jälleen kolmen pinnan johtoon ja eräpallotilanteeseen. LEKA vielä hieman säikytteli kahdella torjunnallaan, mutta Samuli Kaislasalon (12/+3) hyökkäysvirhe päätti erän lukemiin 25-23.
Toisessa erässä Hurrikaanilla oli käynnistysvaikeuksia. LEKA pääsi jo viiden pinnan johtoon (3-8) pääosin yleispelaaja Redi Kocin (7/0) pahoilla syötöillä. Hurrikaani kaivoi taistelukirveensä vielä esiin ja hivuttautui vähä vähältä LEKAn rinnalle. Syöttövaihdosta kentälle vaihdettu Valtter Pennanen (1/-1) vei ässäsyötöllään kuopiolaiset uudelleen kahden pinnan johtoon tilanteessa 17-19. Hurrikaani pystyi omilla syötöillään järkyttämään Kocin vastaanottoa. Jukka Tuoviselle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa viime peleissä pahasti miinukselle jäänyt yleispelaaja Eelis Karinen (2/0) kentälle. Karinen ei nytkään pystynyt ohittamaan Hurrikaani-torjuntaa, joka napsi äärettömän tärkeät kaksi pistettä kotijoukkueelle aivan erän lopussa. Erän alussa kentälle Tom Douglas-Powellin (5/-1) tilalle vaihdettu Tomi Rumpunen (6/+1) siirsi joukkueensa eräpallotilanteeseen, jonka Staples kuittasi kotiin ässäsyötöllään.
Kolmanteen erään Hurrikaani lähti takki auki ja oli täysin unohtanut sen pelitavan, jolla oli kaksi erää hoitanut kotiin. Virheitä virheiden perään, ja LEKA sai nauttia ilmaisista pisteistä. Jos tekee yhteen erään kahdeksan syöttövirhettä, kaksi vastaanottovirhettä ja kolme hyökkäysvirhettä, ei erää silloin voi voittaa.
Hurrikaanin seitsemäs pelaaja eli kotiyleisö heräsi lopullisesti peliin mukaan neljännessä erässä. Armoton rummutus säesti kotijoukkueen paluuta ottelun alun pelisuunnitelmaan. LEKA-kannattajat puolestaan repivät harmistuneina hiuksiaan, kun kotijoukkue pudotteli palloja torjunnan ja puolustuksen ulottumattomiin. LEKA ei saanut erässä yhtään torjuntapistettä. Hurrikaani-moottori rullasi kuin rasvattuna eikä erän voittajasta ollut epäselvyyttä.
LEKA antoi puolivälieräsarjassa kovan ja rehdin vastuksen. Oli mukava seurata Tuovisen joukkoja kentällä. Kertaakaan ainakaan Loimaalla pelatuissa otteluissa pelaajat eivät sortuneet ajanpeluuseen tai tuomioista mussuttamiseen. Sääli, että tällaisen joukkueen taival liigassa päättyi tähän.
Hurrikaani puolestaan aloittaa välieräpelit Sampoa vastaan sunnuntaina. Peli pelataan Siilinjärvellä. Ottelusarjan voittoon vaaditaan neljä voittoa. Jos Hurrikaani jatkaa virhetehtailuaan myös Sampoa vastaan, on luvassa vaikea matka kohti loppuottelua. Muutenkin pielavetiset lähtevät ottelusarjaan ennakkosuosikkeina, ainakin sen jälkeen, kun Enderwin Herrera palasi joukkueen vahvuuteen runkosarjan lopussa Loimaalla ottelussa, jonka Sampo voitti 1-3.