Hurrikaani-Etta 3-0 (25-21, 25-20, 25-21)

Lentopallopiireissä on pitkin viikkoa puhutti lähes pelkästään herrasmiessopimuksista, oikeusturvalautakunnasta ja salivuoroista. Nyt onneksi saatiin myös pelit käyntiin. Hurrikaani oli käyttänyt viikon harjoitteluun ja vastustajan pelitavan analysointiin. Tämä tuotti tulosta, sillä kotijoukkue oli selvästi Ettaa valmiimpi puolivälieräsarjan ensimmäisessä ottelussa. Hurrikaanin pelistä nousi esiin loistava puolustuspeli ja tehokas laitahyökkäys. Koko joukkue halusi hakea palloja peliin, ja Vallu Cedicin johdolla päätettiin pallot pisteiksi. Etta haki vielä pelituntumaa eikä ollut parhaimmillaan.

Ensimmäisen erän kuva oli se, että Hurrikaani teki vastustajan pisteidenteon vaikeaksi. Torjuntapelissä saatiin himmennyksiä, ja pelaajat hakivat lattianrajasta pallot takaisin peliin. Etta ei pystynyt pääsemään pelin päälle. Tähän vaikutti erityisesti lukuisat aloitusvirheet, joita ensimmäiseen erään tuli kuusi kappaletta. Myös vastaanotossa oli vaikeuksia. Olli Kuoksa vaihtoi erän puolivälissä liberoa, kun Pahtajan tilalle tuli nuori Petteri Kiilunen. Hurrikaanista Vladimir Cedic aloitti vahvasti. Petteri Penttisen peliä helpotti paljon se, että Vallulle heitetyt passit päättyivät yleensä pisteeseen.

Cedic jatkoi loistavia otteitaan toisessa erässä. Tuukka Anttila oli myös tehokas erityisesti syöttöruudussa. Tuken raskailla syötöillä Hurrikaani siirtyi 7-5-tilanteesta 12-5-johtoon. Ettan valopilkku tässä erässä oli hakkuri Ville Sorvoja.

Kolmannessa erässä Etta yritti päästä peliin mukaan. Vieraiden parhaana palkittu Anssi Hakala sai vastuuta ja onnistui hyvin. Hurrikaani ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan vastasi Cedicin ja Kaatrasalon iskuilla. Akun syöttövuorolla Hurrikaani haki kaksi perättäistorjuntaa, kun Egorov ja Anttila ottivat Etta-pelaajien iskut kiinni. Hurrikaani pystyi pitämään tämän johtoaseman loppuun saakka.

Akun ja Vallun tyylinäyte

Akun ja Vallun tyylinäyte

Ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan on hankittu. Perjantaina lähdetään uuteen otteluun kuitenkin 0-0-tilanteesta. Etta tuskin pelaa kahta huonoa peliä peräkkäin. Toisaalta myös Hurrikaanissa oli pelaajiam joiden hyökkäyspelissä on vielä varaa parantaa. Tänään oltiin aggressiivisia ja hereillä. Se näkyi aktiivisessa torjunta- ja puolustuspelissä. Toivottavasti myös yleisö lähtee perjantaina innokkaasti mukaan kotijoukkueen kannustukseen. Nyt ei tarvitse enää säästellä.

 

-Hurrikaani-tiedotus-