Hurrikaani-Rantaperkiön Isku 3-0 (25-14, 25-16, 25-14)

 

Hurrikaani jatkoi 3-0-voittoon päättyneiden pelien putkeaan, ja venytti sen Isku-pelissä jo neljän ottelun mittaiseksi. Lauri Rantanen kertoi alkusyksystä, että Hurrikaanin peli tulee varmasti hakemaan uomaansa vielä syksyn aikana, mutta lupasi, että tammikuussa peli näyttää jo paremmalta. Sanojensa mittainen mies, sillä juuri nyt Hurrikaanin peliä voi kuvailla sanoilla yritteliäs, aktiivinen ja rauhallinen.

– Virheiden vähentäminen eli fiksu pelaaminen on ollut teemamme. Myös torjuntapuolustuksemme on parantunut koko ajan. Syyskausi ei mennyt ihan niin kuin odotettiin, mutta nyt, kun pelataan vain perushyvää lentopalloa, niin hyvä tulee, totesi saman asian loppukahveilla myös Hurrikaanin parhaana palkittu hakkuri Antti Ropponen, jonka otteissa on aivan erilaista päättäväisyyttä kuin viime syksyn pimeimpinä iltoina.

Iskun paras oli Nico Nurmesniemi, joka lehdistötilaisuudessa tuskaili joukkueensa otteita.

– Pitkän aikaa on peleissä ollut niin, että ollaan mukana erien alussa, mutta sitten ikään kuin luovutetaan, kun kaveri saa muutaman pisteen putken.

Niin kävi lauantaina myös Loimaalla. Isku taisteli mallikkaasti avauserän alkupuoliskon, mutta tilanteessa 11-11 Hurrikaani ja Tomi Rumpunen laittoivat ison vaihteen silmään, ja hetkessä kotijoukkue oli siirtynyt 16-11-johtoasemaan. Sama toistui myös toisessa erässä, jossa Isku oli vain kaksi pinnaa perässä tilanteessa 11-9, mutta omilla virheillään antoi Hurrikaanille kolme pistettä ja päästi sen tavoittamattomiin. Kolmas erä oli selkeintä Hurrikaani-hallintaa koko erän ajan.

Hurrikaanin peli-ilme oli tänään tämänlainen

Vierailta puuttui kuumeilun vuoksi passari Mauri Kurppa. Tomi Mutkakin pelasi toipilaana liberopaidassa. Matti Hietanen ei työesteiden vuoksi pystynyt viikolla osallistumaan harjoituksiin, joten hieman siipirikkoisena tamperelaiset Loimaalle tulivat.

Hurrikaani oli kuitenkin niin vahvassa vireessä, että ilman näitä haittatekijöitäkin Iskulla tuskin olisi ollut mahdollisuuksia haastaa kotijoukkuetta. Tomi Rumpunen (11/+10) on tuonut valtavasti energiaa ja varmuutta vastaanotto- ja puolustuspeliin. Matti Oivanen (12/+11) otti neljä torjuntaa ja hyökkäsi 86 % tehoilla pallot lattiaan. Myös Maksim Buculjevic onnistui kolme kertaa torjumaan Iskun hyökkäyksen pisteiksi omilleen ja oli muutenkin vakuuttava sekä syöttöpelissään että passeissaan. Jesse Mäntylän 86 % vastaanottotehot ansaitsevat myös erityismaininnan.

Ropposen mainitsema fiksu pelaaminen näkyy tosiaan virheiden vähyytenä. Hurrikaani teki vain kolme hyökkäysvirhettä, joista kaikista vastasi Thomas Douglas-Powell, Iskun 13 virhettä vastaan.

Seuraava tilaisuus hioa peliä kohti playoffs-kuntoa on jo muutaman päivän kuluttua, kun Hurrikaani kohtaa Ruutu+:n välittämässä ottelussa Team Lakkapään tiistaina Rovaniemellä. Keskiviikkona matka jatkuu Ouluun, jossa loimaalaisten kunnon testaa sarjakakkonen Etta, joka hävisi lauantaina kärkikamppailussa VaLePalle lukemin 3-0.

 

-HurrikaaniMedia-