Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani- Loimaa 2-3 (25-17,21-25,25-23,22-25,9-15)

Ottelusarja tasan 1-1

Hurrikaani nappasi ottelusarjan kannalta elintärkeän vierasvoiton Kokkolasta. Avauserä ei vielä joukkueelle lupaillut ruusuista lopputulosta, mutta vaikeuksien kautta Hurrikaani taisteli itselleen voiton. – Tänään voitto tuli kärsivällisyyden kautta. Jaksoimme pelata kärsivällisesti, Antti Ropponen mietti. Tiikerit paketoi avauserän selvästi Hurrikaanin tuskaillessa vastaanottopelaamisen kanssa. Jussi Heino teki erän lopussa runsaasti pelaajavaihtoja, mutta mikään vaihtovariaatio ei tuonut näkyvää parannusta pelaamiseen.

Myös toisessa erässä kotijoukkue jatkoi samoilla teeseillä, kuin edellisessäkin erässä. Sen vastaanotto toimi tarkasti, ja Joska Försti pääsi pyörittämään nopeatempoista passipeliä. Ajoittain Hurrikaani oli purjeessa isäntien raikkaan ja rohkean hyökkäyspelin kanssa. Ja edelleen suurimpana mörkönä toimi Tiikerit- kapteeni Antti Leppälä (16pist. +11), jota vieraat eivät saaneet torstainakaan kiinni. Erän taitekohta nähtiin tilanteessa. 20-19, jolloin Hurrikaani siirtyi ensimmäisen kerran johtoon. Johtopaikasta se ei enää luopunut ja pitkälle tauolle päästiin tasatilanteessa 1-1.

Kolmas erä starttasi loimaalaisten kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla. Kotijoukkue myllytti heti alkuun mykistävän 8-1 johtotilanteen. Tässä vaiheessa näytti siltä, että erä on taputeltu, mutta pikkuhiljaa vieraat saivat pelijuonesta kiinni, ja vastaanottopelaamisen kuosiin. – Siinä oli alussa hiukan sellainen fiilis, että kaverilla pomppii pallokin sopivasti.  – Kyllä tietysti kaveri pelasikin hyvin, Ropponen myönsi. Rumasta alusta huolimatta, erä meni Tiikereille ”vain” kahden pisteen erolla. – Me taisteltiin erän loppu hyvin, mutta ei ihan saatu erää itselle, Heino summasi.

Neljännessä ja viidennessä erässä alkoi molemmilla joukkueilla painamaan jaloissa. Jo keskiviikkona joukkueet tahkosivat pari tuntia, ja torstaina ottelu jatkui kovalla intensiteetillä. – Kun jalka alkaa painamaan, samalla ajastus pelaamisesta sumentuu, Heino mietti. Tällä kertaa jalka painoi enemmän kotijoukkueella, sillä se alkoi tekemään enemmän ja enemmän omia virheitä. Samalla sen hermokontrolli oli muutaman kertaan katkeamispisteessä. – Kyllä meillä oli huutelua verkon läpi, kuten pudotuspeleihin kuuluukin, Ropponen myönsi. Ropponen oli yksi vierasvoiton arkkitehdeista. Hakkurille kirjattiin 26 pistettä ja Luka Marttilalle 21 pistettä hyökkäystehojen ollessa 59%.

Ottelupari siirtyy nyt Loimaalle sunnuntaiksi ja maanantaiksi. Hurrikaanilla on nyt kotietu ja luultavasti sen syöttöpeli paranee päästessä tuttuun kotisaliin. Erityisesti syöttöpelissä Tiikerit on ollut edellä. Muilla osa- alueilla mennään aika lailla tasoissa. Tästä eteenpäin on hyvin todennäköistä, että tunnetaso vain nousee entisestään. Se tietää mielenkiintoisia hetkiä niin katsomoon, kuin myös tuomaristolle. Kokkolassa tuomaristo otti hyvin sallivan linjan. Se antoi pelaajille mahdollisuuden pelata, eikä turhista vihelletty. Myös verkon läpi huutelut ja tuulettelut sallittiin, mikä osaltaan toi ainakin pari pykälää korkeamman viihdearvon ottelulle. Toivottavaa on, että myös Loimaalla jatketaan ottelusarjan alun kaltaisella linjalla. Nyt on käsillä ne vuoden odotetuimmat pelit, joten tunnetta pitää olla.