Hurrikaani – Savo Volley 3-1 (25-18, 19-25, 26-24, 25-23)

Hurrikaani on nyt voittanut tällä liigakaudella kaikki vastustajansa vähintään yhden kerran. Savo Volley oli tiistai-iltaan saakka ainoa kanto kaskessa, kun se marraskuun puolivälissä voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen kotikentällään niukasti 3-2. Loimaalla savolaisjoukkueilla on aina ollut ongelmia, ja sama kuvio toteutui myös liigakierroksen ainoassa ottelussa. Hurrikaani teki huiman nousun kolmannessa erässä ja pystyi sen myötä viemään kaikki kolme pistettä sarjan huippujoukkueiden kohtaamisessa. Voitolla se nousi liigassa kakkospaikalle. Savolaiset puhaltavat kuitenkin niskaan kahden pinnan päässä, ja heillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

– Olisin ollut tyytyväinen kaikkiin muihin lopputuloksiin paitsi rökäletappioon, kertoi valmentaja Jussi Heino ottelun tauottua.

– Tärkeintä tässä pelissä oli hankkia hyviä vinkkejä jatkopelejä ajatellen ja niitä todella saatiin, arvioi Heino.
Ennakkokaavailuissa pelistä odotettiin sarjan kärkikolmikkoon kuuluvien joukkueiden kiihkeää ja värikästä kamppailua, mutta toisin kävi. Savo marssitti kentälle parhaat voimansa Lelu Ojansivun johdolla, mutta joukkueen otteet olivat pelin alussa kaukana totutusta. Varsinkin syöttövirheitä nähtiin roppakaupalla molemmilta joukkueilta.

– Ei ollut tyypillistä peliä näiden joukkueiden välillä. Molemmilla peli aaltoili kummasti. Meillä oli ongelmia johtoasemassa pelaamisen kanssa. Myös puolustuspelaaminen oli heikkoa. Hurrikaani oli siinä parempi ja ansaitsi voittonsa, myönsi myös Savo-käskijä Jukka Tuovinen.

Hurrikaani vei avauserän lähes näytöstyyliin. Varsinkin torjuntapelissä joukkue oli vastustajaansa edellä. Savon riveistä puuttui sairaslomalainen Andrus Raadik, ja siksi ennen peliä arvailtiinkin kumman yleispelaajan Tuovinen kentälle laittaa – Jere Heiskasen vai Miro Määttäsen. Tuovinen päätyi panostamaan vastaanottoon, ja Heiskanen (2/-4) sai luvan astua kentälle. Nuorella miehellä oli läpi ottelun suuria vaikeuksia puolestaan hyökkäyspelissään ja siksi myös Määttänen (12/+5) sai vastuuta.
Hurrikaanilta puuttui samaan tapaan yksi runkopelaajista, kun Eemeli Kouki istui päädyssä parantelemassa nilkkavammaansa. Lisää jobinpostia tuli ottelun aikana, kun libero Jesse Mäntylä reväytti nivusensa.
Onneksi Hurrikaani oli vuodenvaihteessa jatkanut toisen liberonsa, Aleksi Mutkan, sopimusta. Tamperelainen oli kentällä aivan loistava ja jätti vastaanottopelissään liigan huippuliberoihin lukeutuvan Taichi Kawaguthin kirkkaasti kakkoseksi.
Hurrikaani näytti venymiskykynsä kolmannessa erässä, jossa peli näytti olevan jo selvästi kääntymässä Savo Volleylle. Se hallitsi suvereenisti erän alkua ja johti parhaimmillaan jo 11-17. Kapteeni Matti Oivasen torjunnoilla Hurrikaani kuitenkin heräsi vielä taistelemaan ja nousi hurmiossa niukkaan erävoittoon.

– Noustiin kolmannessa ja neljännessä erässä, kun muistettiin olla kärsivällisiä. Ei tarvinnut tänään tehdä mitään hokkuspokkus-temppuja. Roskapallopassit olivat tänään erinomaisia. Niiden ansiosta voitettiin kaksi viimeistä erää, kertasi Heino ottelun ratkaisua.

Ottelu ei noussut tasoltaan klassikoiden joukkoon, mutta yli 800-päinen yleisö oli varmasti tyytyväinen ottelun lopputulokseen.
Palkintoraati valitsi ottelun parhaaksi pelaajaksi ansaitusti Matti Oivasen (15/+11), vaikka mies itse pelin jälkeen vähättelikin panostaan.

– Omaan torjuntapeliin (kahdeksan torjuntaa) täytyy olla tyytyväinen. Syöttö ja hyökkäys ei niinkään kulkenut, kritisoi Oivanen otteitaan.

Savo Volleystä palkinnon pokkasi Lelu Ojansivu (17/+5), josta kuitenkin paistaa edelleen loukkaantumisen aiheuttama harjoittelemattomuus.
Muiden joukkueiden viettäessä vielä joulutaukoaan Hurrikaani painaa menemään jälleen ensi lauantaina, kun Akaa Volley saapuu Loimaalle.