Hurrikaani – Akaa Volley 3-2 (25-22, 25-22, 21-25, 21-25, 15-12)

Akaa Volley antoi kunnon vastuksen sarjakärkeen siirtyneelle kotijoukkue Hurrikaanille. Tiukkaakin tiukempi ottelu ratkesi lopulta viidennessä erässä Matti Oivasen (15/+9) rajuihin syöttöihin, jotka repivät Akaan vastaanoton riekaleiksi.

Oivanen asettui syöttämään tilanteessa, jossa Hurrikaani oli jo pahasti sillassa. 11-12-tilanteessa Masse aloitti ässällä tasoittaen pisteet. Kaksi seuraavaa pistettä kotijoukkue kahmi itselleen torjunnoilla, kun huittislainen leija oli hajottanut akaalaisten hihapelin ja passari Ville Juntura ei pystynyt antamaan hyökkääjilleen laatupaikkoja pisteiden tekemiseen. Ottelun viimeisen pisteen teki mukavan iltapuhteensa (16/+11) päätteeksi Tapio Toiviainen.

– Vaikeaa oli jokaisessa erässä. Syöttövastaanottopeli takkusi tänään. Jäi paljon parannettavaa. Akaa on hyvä joukkue, niin kuin kaikki liigassa tänä vuonna, kertoi joukkueensa vaikeuksista Hurrikaanin parhaana palkittu Eemeli Kouki (19/+11).

Akaa painosti aggressiivisesti Hurrikaani-vastaanottoa ja saikin sen sekaisin. Kotijoukkueen kontrolloidut hyökkäykset olivat tänään todella harvassa.

– Hurrikaania vastaan pitää pelata aggressiivisesti, muuten ei pärjää, kertoi Akaan parhaana palkittu Joni Mikkonen (25/+12) ottelun jälkeen.

Hurrikaanilla oli jälleen Oivasta lukuun ottamatta vaikeuksia myös syöttöpelissään. 20 syöttövirhettä kotisalissa kertoo tästä karua kieltään. Kun toiseen vaakakuppiin jää Oivasen viiden ässän lisäksi vain neljä muuta ässää, jää hyötysuhde luvattoman alhaiseksi. Toki hattua pitää nostaa Akaan vastaanottoryhmitykselle Hernandez-Heiskanen-Köykkä, joka napsi vaikeatkin syötöt peliin.
Kaiken kaikkiaan ottelu oli tilastojenkin valossa erittäin tasainen. Vastaanotossa prosentit olivat lähes identtiset 42-41. Hyökkäyspäässä Hurrikaani onnistui 46 % tehoilla. Akaan vastaava luku oli 48 %. Ässäsyötöt kääntyivät lähinnä Oivasen ansiosta kotijoukkueella 9-7. Myös torjunnoissa Hurrikaani oli niukasti parempi (13-10).

Yleisöönmenevä vaiherikas kamppailu, jossa myös molempien joukkueiden kannattajat kävivät kenttäpäädyissä omaa kisaansa. Lentopalloilulliset hienoudet jäivät ehkä hieman taka-alalle, mutta silti paikalla olleet poistuivat tyytyväisinä pimeään syysiltaan.
Hurrikaanin seuraava mahdollisuus tasonkorotukseen on ensi sunnuntaina, kun Team Lakkapää saapuu toistamiseen Loimaalle. Ottelu alkaa ns. normaaliajassa klo 17.00.

-HurrikaaniMedia-