Hurrikaani – Sampo 3-2 (25-20, 25-22, 21-25, 18-25, 15-9)

Välieräsarjan toinen ottelu Loimaan liikuntahallissa eteni vaiherikkaasti, mutta päättyi lopulta Hurrikaanin voittoon. Kaksi ensimmäistä erää Sampo katseli, kun Hurrikaani pelasi. Kolmannessa erässä Hurrikaanin ote kirposi, ja nyt oli Sampon aika juhlia kahden erän verran. Viidennessä aloitettiin tasapäisesti, kunnes erän puolivälissä Hurrikaani onnistui riuhtaisemaan muutaman pinnan johdon, joka piti loppuun asti.

-Vielä ei veto riittänyt ottelun voittoon saakka. Meille tuli huono hetki viidennen erän puolivälissä. Mutta enemmän harmittaa kahden ekan erän pelimme, kertoi päävalmentaja Timo Tolvanen ottelun päätyttyä.

Syytä harmitteluun olikin, sillä vaikka Hurrikaani näytti hallitsevan ottelun alkua, on myönnettävä, että sen peli ei ollut kovinkaan vakuuttavaa. Myös kaikki tuurit olivat silloin kohdallaan, ja pallo kuoli epätoivoisistakin paikoista. Toisaalta Sampo jatkoi nuhaista laitapeliään, eivätkä Enderwin Herrera, Andrus Raadik ja Eetu Häyrinen pystyneet kahdessa erässä nousemaan tehdyissä pisteissä edes yhdessä plussan puolelle.

Hurrikaanista Max Staples oli kaksi erää pitelemätön. Hänen hyökkäysprosenttinsa oli pitkälle erätauolle mentäessä 89. Myös Antti Ropponen antoi pallolle kunnolla kättä, eikä Tom D-P:kään pettänyt.

Kolmannen erän alussa hallissa oli pelottavan hiljaista. Yleisö istui pienen välipalan jälkeen tyytyväisenä eikä innostunut samaan kannustukseen kuin ottelun alussa. Ilmeisesti myös joukkue aisti tämän ja alkoi tehdä virheitä virheen perään. Varsinkin syöttöpelissä vajottiin jälleen kauas ensimmäisten erien tasosta. Sampo vaihtoi toisessa erässä hakkuriksi Timo Leikaksen. Leikas ja jostain peli-ilonsa kaivanut Raadik pistivät palloa Hurrikaanin kenttään aivan uudella ilmeellä. Sama into jatkui myös neljännessä erässä, jossa Hurrikaani ei tuntunut onnistuvan missään.

Viidennen erän ratkaisu alkoi muhia, kun 6-5-johtotilanteessa Hurrikaani-torjunta onnistui pysäyttämään Raadikin kuutospaikan hyökkäyksen. Yleisö eli jälleen vahvasti mukana, kun Tom D-P:n tilalle vaihdettu Tomi Rumpunen sai syötöillään Sampo-vastaanoton vapisemaan. 11-7-tilanteessa sampolaisten päät painuivat alas antautumisen merkiksi.

Huomenna torstaina jatketaan. Silloin kotijoukkue tarvitsee seitsemännen pelaajan apua koko ottelun ajan. Tämänpäiväinen maratonottelu painaa varmasti molempien joukkueiden otteissa, mutta kotiyleisön vahva tuki auttaa jaksamaan.

-HurrikaaniMedia-