Hurrikaani – Team Lakkapää 3-0 (25-16,25-19,25-19)

Jussi Heino marssitti normaalista poikkeavaan aloitusseitsikkoon liberoksi Peter Vuorisen ja toiseksi keskipelaajaksi Mikko Suomalaisen. Kumpikaan pelaajista ei arastellut avaukseen päästyään vaan osoittivat, että ovat käyttökelpoisia vaihtoehtoja myös jatkossa. Vuorinen nosti varmasti ja onnistui jatkopallopuolustamisessa hyvin. Puhtaat paperit voi antaa myös Suomalaiselle, joka hääri verkolla Team Lakkapään hyökkäysten mörkönä. Kaikkiaan miehelle kirjattiin neljä torjuntapistettä. Jussi Heino kehui ottelun jälkeen kaikkia ”untuvikkoja”, myös kentälle lopussa päässeitä Lauri Vanhasta ja Santeri Välimaata. Välimaa pääsi heti kolmannen erän alusta saakka kentälle ja pyöritti kotijoukkueen peliä mallikkaasti. – Pojilta oikein reipas sisääntulo. Koko joukkue pelasi hyvin, eikä lentopallossa voi oikein enempää voittaa kuin 3-0, lasketteli Heino ottelun jälkeen. Päävalmentajan mukaan ottelusta jäi myös parannettavaa, mutta yleisellä tasolla Heino kiitteli koko joukkuetta.

Henri Tuomi painii samojen ongelmien kanssa kuin aina ennenkin kauden alussa. Team Lakkapää on tälläkin kaudella ”rikastettu” ulkomaalaispelaajilla, joten joukkuepeli hakee vielä parasta tasoa. – Ei meiltä välttämättä täältä voittoa odotettu, mutta kylläkin parempaa peliä. Kolmeen erään kaveri torjui neljätoista kertaa, ei sellaisilla lukemilla voida voittaa. Tehtiin ihan kaikki virheet, mitä voidaan. Ja erien lopuilla hölmöiltiin lisää, Tuomi puhisi.

Hurrikaanin tehokkaimmat olivat jälleen Sakari Mäkinen (19pist.), jolle merkattiin peräti viisi ässää ja kuusi torjuntaa. Toiselta laidalta Antti Ropponen (13pist) jatkaa vahvaa alkusyksyn virettä. Näiden lisäksi passari Inoslav Krnicin äärisrauhallinen pelityyli ja fiksu passipelaamien antaa jatkuvasti joukkueelle hyviä hyökkäyspaikkoja.

– Meillä oli peli joka osa- alueella kunnossa. Eikä muutenkaan ollut mitään suurempia ongelmia, ykköstähti Mäkinen kommentoi. Mäkinen ja Heino odottavat, että sunnuntaina peli muuttuu kovemmaksi, kun Savo Volley saapuu Loimaalle. – Uskoisin, että aika lämmin peli on tulossa. Siellä on isoja staroja vastassa, joten mielenkiinnolla odotan, Mäkinen lausui.

Hurrikaani on nyt aloittanut kauden kolmella voitolla. Pelin taso on tässä vaiheessa kautta yllättävänkin korkealla. Joukkueen ratkaisupotentiaali on laaja, mikä tekee vastustajan pelaamisesta haasteellista.

Team Lakkapään kohdalla vastaavasti näyttää, että kausi alkoi heidän kannalta liian aikaisin. Peruspelaamisen taso ei kärkijoukkueita vastaan millään riitä. Otteista paistaa liiallinen hätäily, eikä ratkaisupelaajia tahdo löytyä. Miikka Lemola oli Loimaalla joukkueensa paras, mutta ulkomaalaispelaajilta on lupa odottaa isompaa roolia jatkossa.

-HurrikaaniMedia-