Hurrikaani- Loimaa – Team Lakkapää 3-0 (25-16,25-18,25-23)

Hurrikaani- Loimaan ja Team Lakkapään välinen viikonlopun ensimmäinen kohtaaminen oli täysin kotijoukkueen suvereeni esitys. Vierailta puuttui sen ykköstykki, hakkuri Fredric Gustavsson, mikä näkyi rovaniemeläisten pelissä selvästi. Kun Lakkapäältä ei löytynyt ainuttakaan pallontappajaa, pääsi Hurrikaani ottelussa helpolla. Gustavssonin poissaolo ei selitä kuitenkaan kaikkea, sillä Luis Salgadon joukkue oli kolmen erän ajan vaikeuksissa isäntien syöttöpelaamisen kanssa. Jo avauserään Hurrikaani latoi seitsemän ässää, ja koko ottelussa sen onnistui syöttämään 12 ässäsyöttöä. Erityisesti Leiner Aponza oli suurissa vaikeuksissa vastaanottopelaamisen kanssa. Kaikkiaan kolumbialaiselle merkattiin neljä vastaanottovirhettä.

-Ei oltu huonoja tänään. Syötettiin suhteellisen hyvin, ja saatiin kaverin vastaanotto rikki, Jussi Heino summasi. Heino paljasti, että taktiikkana oli pitää Lakkapään vastaanotto kaukana verkolta, jolloin heidän hyökkääminen vaikeutuu. Tässä taktiikassa Hurrikaani onnistui täydellisesti. Lasse Jäntti ei juurikaan päässyt pyörittämään peliä optimaalisesta vastaanotosta, vaan passarille kertyi ottelun aikana melkoinen määrä juostuja kilometrejä.

Lakkapään otteista huomasi, että joukkue on kärsinyt tappioita ja pettymyksiä kauden aikana. Sen itseluottamus ei tällä hetkellä kestä virheitä, vaan osalla pelaajista suurin into laantuu jo muutaman virheen jälkeen. Kun Jäntillä ei ollut yhtään kuumaa pelaajaa puolellaan, joutui mies täysin epätoivoisen tilanteen eteen. Ainoastaan Atro Berg (8pist.) onnistui edes kohtuudella.

Rovaniemeläisten puolustukseksi on sanottava, että kotijoukkueen kokonaisvaltainen pelaaminen jokaisella osa- alueella oli tasaisen tappavaa. Kahdessa ensimmäisessä erässä Ropponen paukutti sekä syöttöviivan takaa, että laidasta kovilla prosenteilla. Ropposelle merkattiin 21 pistettä, viisi ässää ja neljä torjuntaa. – Panostettiin tänään perusasioihin, ja onnistuttiin niissä täysin, Hurrikaanin parhaana palkittu Ropponen myönsi.

Vasta kolmannessa erässä vierasjoukkue pystyi edes hiukan kiusaamaan kotijoukkuetta. Siinäkin Hurrikaanin selkä hiukan suoristui, ja joukkueen suurin into oli laantunut. Ottelun loppu meni jännäksi,

sillä Lakkapää nousi vielä tilanteeseen 23-24, mutta erävoittoon saakka sen eväät eivät riittäneet.

Joukkueet kohtaavat huomenna uudelleen jo kello 14.00, joten sunnuntaiseen otteluun aikainen alkamisaika tuo oman lisämausteen. – Huominen aikainen alkamisaika ja sama vastus on hyvä oppimishaaste meille, Heino mietti.

Parhaat pelaajat: Antti Ropponen, Hurrikaani ja Daniel Aponza, Lakkapää

ProLibero: Peter Vuorinen