Hurrikaani – Team Lakkapää,Rovaniemi 3-0 (25-16,25-17,25-20)

Viime kausien aikana Hurrikaanilla on ollut vaikeuksia puolivälierien ensimmäisissä peleissä. Tänään sitä ongelmaa ei ollut. Kotijoukkue tuli otteluun oikeanlaisella asenteella. Sen pelaaminen oli jokaisella osa- alueella Team Lakkapäätä laadukkaampaa. Itse asiassa, Hurrikaanin pelaamisen taso oli yllättävänkin hyvää. Se mursi jo syöttöruudussa rovaniemeläisvieraiden itsetunnon ja sen jälkeen Matti Oivanen johdatti torjuntapelaamisessa kotijoukkueen selvään voittoon. Oivanen saalisti myös keskiviikko- iltana uransa 1000. torjuntapisteen. Tähän kerhoon ei Suomessa kovin moni pelaaja yllä. Sen lisäksi Jesse Mäntylän puolustuspelaaminen tarjosi Matthew Westille erinomaisia passivaihtoehtoja, joista kolmikko Antti Ropponen-Tomi Rumpunen-Tapio Toiviainen paukutti pisteitä. Sen lisäksi Henrik Porkka nautti keskeltä kahdeksasta passista kuusi pistettä. Henri Tuomen roolia Team Lakkapään peräsimessä on vaikea. Kun ykköshakkuri Jayson McCarthy on jo jättänyt loukkaantumisten takia joukkueen ja nyt kakkoshakkuri Olli Saarenmaa vielä pyöräytti nilkkansa, on vaativalle hakkurin tontille kovin vähän vaihtoehtoja. nyt Janne Marttila kokeili siinä ruudussa, onnistumatta sen kummemmin.

– Tähän on jo totuttu, että koskaan ei tiedä, kuka pelaa, Tuomi vastasi sarkastisesti. Tuomi myönsi kotijoukkueen paremmuuden, mutta antoi myös omalle joukkueelle sapiskaa kahden ensimmäisen erän pelaamisesta.

– Aivan liikaa jännitettiin. Ei osattu nauttia pelaamisesta. Kolmannessa saatiin hiukan pelifiilistä ja päästiin jopa viemään ottelua.

Kotijoukkueen 13. voitto putkeen nosti pienen hymyn myös Jussi Heinon kasvoille. Kivikasvoinen Heino totesi, että joukkueen ei tarvitse tästä yhtään parantaa. – Oli kiva seurata pelaamista penkiltä. Mentiin vähillä virheillä ja tehtiin taas fiksuja lyöntiratkaisuja. Kun oli paikka, annettiin pallolle rohkeasti kättä, ”Lempäälän jortikka” summasi.

Ottelusarjassa Hurrikaani on nyt askeleen lähempänä välieräpaikkaa. Se vaatii kuitenkin vielä kahta voittoa Team Lakkapäästä. Huomenna on mahdollisuus napata toinen voitto, jonka turvin olisi helpompi lähteä sunnuntaiksi Rovaniemelle.

-HurrikaaniMedia-