Lentopalloseura Etta, Oulu – Hurrikaani 2-3 (25-16,14-25,25-22,22-25,13-15)

Jos lauantaina Kokkolassa Hurrikaani esitti monipuolista, tehokasta ja fiksua lentopalloa, oli nämä elementit ainakin osittain hukassa päivää myöhemmin Oulussa. Vierasreissujen kohdalla yleensä hiukan käy näin, että jälkimmäinen peli on enemmän taistelua ja selviytymistä, eikä niinkään loisteliasta pelaamista. Juuri niin kävi sunnuntain iltapäivän taistelussa Ettaa vastaan. Jussi Heino summasi lyhyesti ja ytimekkäästi kahden pisteen arvoisen voiton: – Pelattiin välillä vähän hyvin ja välillä vähän huonosti. Tekemisen taso ailahteli liikaa, jotta oltaisiin saatu kolme pistettä kotimatkalle.

Hurrikaani aloitti heikosti ja Olli Kuoksan joukkue pääsi heti alussa niskan päälle. Oululaiset olivat pelirohkeita ja erityisesti nuori yleispelaaja (17v) Aleksi Muukkonen hyökkäsi reippaasti. Toisen polven lentopalloilija tehoili 26 pistettä ollen kentän pisteykkönen. Heino yllätti luultavasti kaikki katsojat laittamalla Peter Vuorisen kanssa liberoksi normaalisti passarin tontilla operoivan Matti Toivolan. Toivolan mukaantulo toi Hurrikaanijoukkueeseen taistelua ja äijämäisyyttä, mitä tällainen ottelu vaatii. Toivolan iltapäivän otteet saavat kiitettävän arvosanan, ottaen huomioon miehelle liki tuntemattoman pelipaikan.
Toisessa erässä nähtiin eräänlainen tilastoharvinaisuus, kun Eemeli Kouki syötti putkeen 13 kertaa. Hurrikaani johti toista erää ennen Koukin syöttövuoron alkua 8-6, ja vuoro loppui tilanteeseen 21-7. – En kyllä muista, ainakaan aikuisten sarjoissa, että olisin koskaan päässyt syöttämään tuollaista putkea, Kouki hymisi. Kouki oli pelipäällä muutenkin. Yleispelaaja paukutti peräti viisi ässää, vastaanotto toimi ilman virheitä ja pisteitä kertyi 20. – Vähän oli vaikea alku meillä. Toisessa erässä päästiin peliin paremmin kiinni, mutta kotijoukkue pelasi myös hyvin, Kouki myönsi.

Kaksi pistettä Oulusta ei varmistanut vielä Hurrikaanille runkosarjan voittoa. Kahdesta jäljellä olevasta ottelusta joukkue tarvitsee vielä pisteen, jotta se on varmasti runkosarjan voittaja. Savo Volley saattaa nousta vielä loimaalaisten ohi, jos se voittaa jäljellä olevat pelinsä puhtaasti kolmella pisteellä.

Hurrikaanin molemmat jäljellä olevat ottelut ovat Valepaa vastaan. – Kaikilla peleillä on merkitystä ja ainakin minä haluan voittaa Valepan, Heino pohti runkosarjan huipennusta.

Kouki odottaa tulevan perjantain kotipeistä sastamalaisia vastaan lämminhenkistä ja hyvätasosta ottelua. Ottelu alkaa kello 18.30

-HurrikaaniMedia-