Hurrikaani – Etta 3-0 (26-24, 25-22, 25-23)

Kolina vain kävi, kun apinoita putoili sekä Hurrikaanin valmennustiimin että pelaajien selästä. Hurrikaani esitti kauden pirteintä ja yritteliäintä peliä ja anasti kolme sarjapistettä liigan ykkösjoukkue Lentopalloseura Ettalta. Numerot eivät valehtele, mutta silti katsojan silmää ja mieltä lämmitti varmasti eniten Hurrikaanin peli-ilme.

Jokaisessa erässä Hurrikaani jäi pahasti jälkeen, mutta kuten parhaana palkittu Matti Oivanen (14/+11) ottelun sanoi: ”Joukkue jaksoi silti jauhaa”. Masse itse näytti esimerkkiä siitä, kuinka erot kurotaan kiinni. Viisi ässää kriittisiin hetkiin on kova näyttö hermokontrollista. Päälle vielä kaksi torjuntaa ja 64% hyökkäystehot. Ei pöllömpi iltapuhde viime ottelusta kuumesairauden vuoksi poissa olleelta kapteenilta.

Tällä kertaa ottelusta pitää nostaa esiin jokainen kentällä käynyt pelaaja. Lauri Rantanen oli päättänyt antaa Matti Toivolalle (1/0) aloitusvuoron Hurrikaanin passarina.

-Matti pistää aidanseipäätkin pelaamaan, kuvaili Rantanen loppukahveilla nurmolaisen otteita.

Passien tarkkuuden kanssa oli välillä vaikeuksia, mutta muu joukkue oli päättänyt tehdä parhaansa, ja siitä yhtälöstä syntyi monia onnistumisia.

Yksi onnistujista oli Dimitry Shestak (8/+6), joka ensimmäisessä erässä otti kaksi torjuntaa, teki kaksi ässää ja onnistui myös hyökkäyksissään kahdesti. Venäläinen ilopilleri on viimeisen päälle joukkuepelaaja, jolle soi mielihyvin tämäniltaisen onnistumisen.

Keskarien lisäksi Antti Ropponen (18/+7) oli kova luu verkolla. Miehen otteissa oli ennen näkemätöntä päättäväisyyttä ja se näkyi myös tuloksena taululla. Erityisesti Ettan keskitorjuja Jens Ahremark oli suurissa vaikeuksissa Ropposen tulituksessa.

Tapio Toiviainen (7/+4) nosti Hurrikaanin toisessa erässä peliin mukaan ja oli muutenkin vastaanotossa ja syöttöpelissään joukkueensa parhaimpia.

Max Staples (9/+1) oli todellisessa syöttömyllytyksessä. 41 vastaanottoa kolmeen erään piti miehen lämpimänä. Alkuvaikeuksien jälkeen vastaanotto oli varmaa. Siitä kertoo vastaanottoprosenttikin (61). Kelpo suoritus aussilta, jonka pelituntuma on kuitenkin vain noin kuukauden mittainen pitkän sairasloman jälkeen.

Petteri Friberg (1/+1) pääsi tekemään debyyttinsä liigaotteluissa kotiyleisön edessä. Tiukassa paikassa tehty piste siivitti Hurrikaanin toisen erän voittoon.

Jesse Mäntylä jätettiin vastaanotossa lähes työttömäksi, mutta nykyinen ypäjäläinen osallistui peliin sitäkin hanakammin ns. kakkospassarin roolissa ja oli isosti vaikuttamassa siihen, että jatkopalloista saatiin pisteitä.

Karri Kutinlahtikin kävi kentällä hakkurin paikalla, mutta visiitti jäi yhden pallorallin mittaiseksi. Hyvin vedetty rooli kuitenkin.

Etta oli totutun hankala joukkue puolustaessaan palloja peliin, mutta tällä kertaa jotain jäi puuttumaan oululaisten hyökkäyspelistä. Alkukaudesta loistaneet Joonas Jokela, Antti Ronkainen ja Eetu Pennanen jäivät hyökkäystehoissaan alle normitasonsa. Parhaana palkittu passari Niko Haapakoski teki kaikkensa, mutta Hurrikaanin torjuntapuolustus oli tänään kauden parasta.

Myös Ettan valmentaja Olli Kuoksa noteerasi Hurrikaanin aktiiviset otteet kentällä. -Hurrikaanin pelaajat sitoutuivat pelaamaan oman logonsa puolesta ja olivat tänään hankala vastus meille.

Kiitos Hurrikaani-pelaajille. Nyt kentällä oli team with the feeling.

-HurrikaaniMedia-