Perungan Pojat – Hurrikaani- Loimaa 2-3 (25-21,25-27,21-25,30-28,10-15)

Tämän kauden kaukaisin vieraspeli pelattiin lauantaina Sodankylässä, Atro Bergin kotikunnassa. Paikallisen lentopalloseura Tähti- Volleyn järjestämä Mestaruusliigaottelu oli viimeisen päälle onnistunut tapahtuma kaikkine ekstra- mausteineen. Hurrikaani lähti matkaan perjantai- aamuna ja 13 tunnin matkustuksen jälkeen joukkuetta odotti perillä savusauna ja avanto. Johtuiko valmisteluista, avannosta vai revontulista, mutta Hurrikaani pelasi yhden tämän kauden vahvimman vieraspelin, kun jo kolmannen kerran tällä kaudella Perpon ja Hurrikaanin ottelu venyi viidenteen erään saakka.

Ottelun ensimmäinen erä antoi jo viitteitä, että tänään syötetään valtavasti ässäsyöttöjä. Kaikkiaan ottelussa nähtiin 25 ässää, joista avauserään merkattiin kuusi. Alussa syöttöruudun valtikkaa piti käsissään kotijoukkueesta Fredric Gustavsson ja Alexander Berggren, joiden johdolla PerPo nappasi 8-3- johtotilanteen, mihin Jani Niskakangas reagoi ottamalla aikalisän. Tällä kaudella loimaalaisten avauserän pelaaminen on ollut epävarmaa, ja tänäänkin se paini saman ongelman kanssa. Hurrikaani sortui ensimmäisessä erässä omiin virheisiin, joista PerPo kiitti ja nappasi erävoiton.

Toisessa erässä Niskakangas vaihtoi Lauri Vanhasen pois, ja parketille asteli Adrián Petruf. Slovakki aloitti räväkästi ja sytytti omalla pelaamisellaan myös muun joukkueen. Taistelu toisen erän voitosta eteni loppuun saakka tasaisena ja ratkaisu löytyi vasta jatkopalloista. Erävoiton Hurrikaanille sinetöi Petruf ja Jarno Koivuniemi omilla syöttövuoroilla. Erävoiton arvoa nostaa se, että PerPo johti jo 24-21, mutta sen jälkeen pisteitä teki lähes yksinomaan vierasjoukkue.

Kolmannessa erässä Hurrikaani aloitti hurjalla sykkeellä. Toisen erän lopun taisteluvoitto antoi joukkueelle lisää itseluottamusta, ja hyökkäyspeli rullasi tehokkaasti. Vierasjoukkue otti heti alussa kuskin paikan, ja onnistui pitämään johtoaseman loppuun saakka. Kolmannessa erässä Hurrikaani syötti kaksi ässää, torjui neljä kertaa ja hyökkäysprosentti oli 56. – Omasta mielestä toisen erän jälkeen oltiin kuskin paikalla koko ajan, Niskakangas analysoi. Niskakankaan mukaan peli oli reipasta ja rentoa, minkä lisäksi päävalmentaja kiitteli Petrufin sisääntuloa otteluun. – Adrián toi rauhallisuutta meidän vastaanottopelaamiseen, minkä lisäksi mies sai tärkeitä pisteitä myös hyökkäyksessä.

Myös neljännessä erässä sodankyläläiset katsojat saivat nähdä raivoisaa taistelua liigapisteistä. Tässä erässä Aleksi Muukkonen alkoi pommittamaan myös syöttöviivan takaa, tuloksena kaksi ässää. – Muukkonen veteli isolla kädellä palloa. Itse seurasin miehen pelaamista levollisesti, Niskakangas myönsi. Neljännessä erässä kotijoukkue oli verkolla Hurrikaania tehokkaampi neljällä torjuntapisteellä. Isäntien päävalmentaja Guntis Atars saa kiittää neljännen erän voitosta hakkuriaan Gustavssonia, joka piti joukkuetta lähes yksinään pystyssä. – Meillä oli tarkoitus pitää kolmikko Gustavsson- Alvi Shurdhi- Daniel Wetter kurissa. Aika hyvin onnistuttiin, mutta ehkä hiukan enemmän olisimme voineet saada suoria torjuntoja ja vaimennuksia, mietti Hurrikaaniluotsi.

Päätöserä alkoi tasaisesti, vasta Atro Bergin torjuessa Shurdhin, vieraat menivät ensimmäisen kerran johtoon (6-5). Sen jälkeen vieraat eivät enää johtopaikasta luopuneet, vaan terävämmän hyökkäyspelaamisen ansiosta onnistuivat nappaamaan viidennen erän voiton ja kaksi pistettä.

Vaikka Muukkonen oli kentän pistekunkku 32 pisteellä ja neljällä ässällä, voittaen riveissä onnistujia oli laajalla rintamalla. Myös Nooa Marttilalle sopi lappalainen ilmanala, mistä todisteena 17 pistettä ja peräti viisi ässää. – Sain ottelun alkuun heti onnistumisia ja paineet hävisivät. Oli todella hieno tapahtuma ja hyvä paikka pelata, Marttila kiitteli.

Sodankylässä, revontulien maassa pelattu Mestaruusliigaottelu tarjosi katsojille tunteita laidasta laitaan. Ottelutapahtuma onnistui täydellisesti, mille Niskakangas osasi antaa arvoa. – Iso kiitos Kauko Bergille, joka organisoi ottelun. Kaikki toimi viimeisen päälle, eikä pitkä 13 tunnin matkakaan ollut paha.