Hurrikaani-Loimaa ja Rantaperkiön Isku pelasivat toisen harjoitusottelun kolmen päivään sisään. Edellinen peli Tampereella tiistai-iltana päättyi Hurrikaanin selvään 4-0 voittoon ja tänään tuntui olevan sama ääni kellossa, kun ykköskokoonpanollaan läpi ottelun pelannut loimaalaisjoukkue kaatoi vieraansa Loimaan Liikuntahallissa 3-2 erälukemin.

Ottelu oli pääsääntöisesti Hurrikaani-Loimaan täydellistä dominointia, mutta etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä kotijoukkue sortui muutamiin huolimattomuus virheisiin. Tämä ei kuitenkaan Rantaperkiön Iskua auttanut vaan Hurrikaani marssi selviin erävoittoihin. Ensimmäisessä erässä Hurrikaani antoi 17-vuotiaalle kakkoslibero Niilo Laineelle peliaikaa erän jälkimmäisen puolikkaan verran. Laine palasi kentälle vielä neljännessä erässä.

Kolmas erä ottelussa oli Hurrikaanin selvää hallintaa eikä Isku päässyt missään vaiheessa erää kuskin paikalle. Kotijoukkue murskasi vieraansa tässä erässä lopulta lukemin 25-10. Neljännessä erässä Luke Smith otti 16 pistettä iskeneeltä Mikko Oivaselta hakkurin paikan. Neljännen erän alkupuoliskolla kotijoukkueen ylimielinen ote pelaamiseen näkyi automaattisesti tulostaululla, sillä vierasjoukkue johti erää parhaimmillaan jo 16-9 lukemin. Erän edetessä kotijoukkue alkoi tekemään kentällä pikkuasiat paremmin ja nousi lopulta erässä johtoon, mutta ei onnistunut ottamaan sitä. Neljäs erä päättyi lopulta 26-24 lukemin vieraille.

Ottelussa pelattiin vielä viides erä, joka päättyi Rantaperkiön Iskun 15-13 voittoon.

”Ensimmäiset kolme erää pelasimme todella hyvää peliä”

Päävalmentaja Lauri Rantanen oli äärimmäisen tyytyväinen suojattiensa kolmeen ensimmäiseen erään harjoitusottelussa Rantaperkiön Iskua vastaan.

– Eka kolme erää mitkä voitettiin, oli tietysti hyvää syöttö- ja vastaanottopeliä. Meidän syöttö toimi ja tällä veimme Iskun hyökkäysaseen ja erityisen tyytyväinen olen siihen, miten kontrolloitiin palloa silloin, kun ei ollut omaa hyvää hyökkäyspalloa.

Hurrikaanin taso laski kolmen ensimmäisen erän jälkeen selvästi. Rantasella oli selvä syy siihen, miksi neljäs erä meni lopulta Iskulle.

– Rantaperkiön Isku paransi ihan tolkuttomasti. Mäkisen Ossi tuli kentälle ja toi heidän vastaanottoon paljon varmuutta. He saivat sitä myöden peliään auki ja pystyivät tekemään rohkeita ratkaisuja jotka toimi. Omasta pelistä pääsi hiukan henki pullosta karkaamaan. Henki saatiin lopulta erän puolivälissä takaisin, mutta loppuun asti se ei kuitenkaan riittänyt. Kaverille kuitenkin kunnia erästä, Isku pelasi todella hyvin.

”Hyökkääminen on asia, mitä tykkään tehdä”

Hurrikaani-Loimaan australialaisyleispelaaja Luke Smith oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen Iskua vastaan. Joukkueet kohtasivat toistamiseen kolmen päivän sisään. Smith tuli kentälle toiseen erään ja otti neljännessä erässä hakkurin paikan kenttäkuusikosta vaihtoon otetulta Mikko Oivaselta.

– Pelasimme hyvin tänään. Hakkurin paikalla oli mukava pelata, koska hyökkäyspelaaminen on asia, mitä tykkään tehdä ja hakkurina on helppo pelata tässä joukkueessa, koska meillä on Harrison Peacockin tasoinen passari. Oli mukavaa vaihtelua pelata hakkurin paikalla, mutta täytyy muistaa, että yleispelaaja on oikea paikkani. Mikko Oivanen on loistava hakkuri ja hakkurin paikka on aina hänen, kun hän on terve.

Hurrikaani-Loimaa – Rantaperkiön Isku 3-2 (25-16, 25-12, 25-10, 24-26, 13-15)

Avauskokoonpanot:

Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #9 Tomi Mutka, #10 Eemeli Kouki, #12 Tuomas Koppanen, #13 Mikko Oivanen ja #15 C Matti Oivanen.

Rantaperkiön Isku: #2 Mika Mäntylä, #3 Olli-Pekka Palomäki, #4 Eetu Pennanen, #9 (L) Joni Siermala, #11 Sakari Mäkinen, #12 Kasimir Vuorinen ja #13 Tatu Härkönen.

– Hurrikaani tiedotus