Team Lakkapää, Rovaniemi – Hurrikaani 3-1 (21-25,25-18,25-23,25-22)

Kotijoukkue Lakkapää onnistui yllättämään ennakkosuosikki Hurrikaanin Mestaruusliigan lauantaikierroksella. Vaikka vierasjoukkue kirjasi Rovaniemellä pelatun avauserän itselleen, tuli kotijoukkue takaa ohi ja lopulta kolmen pisteen voittoon. Tappio oli Hurrikaanille paha, sillä Lakkapäästä olisi pitänyt napata ainakin kaksi pistettä. Nyt huomiselle runkosarjan viimeiseen vierasotteluun Pielaveden Sampoa vastaan jää isot panokset. Varsinkin, kun samalla Leka Volley hoiti oman kotipelinsä ja nousi samoihin pisteisiin.

Molemmat joukkueet luottivat ottelussa pitkälti hakkureihinsa. Niin Lakkapään Fredric Gustavsson (27pist.) kuin Hurrikaanin Mohamed Alhachdadi (29pist.) olivat joukkueidensa tehokkaimmat hyökkääjät. Ruotsalaishakkuri oli hiukan marokkolais-virkaveljeään parempi, sillä Gustavsson hyökkäsi 61% tehoilla kun Alhachdadin käsi kävi 57% tehokkuudella. Hakkurien lisäksi Hurrikaani olisi kaivannut muilta laitapelaajilta hiukan enemmän tehoja. Tällä kertaa Normunds Veinbergs oli onnistunut laatimaan hyvän torjunta- ja puolustustaktiikan, jolla pimennettiin kaikki muut pelaajat, paitsi Alhachdadi. Nykyisessä Mestaruusliigassa pelkällä hakkurilla pelaaminen ei riitä ja sen sai nyt Lauri Rantasen suojatit kokea. Kokoonpanosta Hurrikaanilla oli poissa kuumesairas Matti Oivanen, joka saattaa kuitenkin olla jo sunnuntaina pelikunnossa.

– En löytänyt missään vaiheessa voittavaa kuusikkoa kentälle. Pelattiin keskeltäkin paljon, mutta sekään ei tuottanut oikein kunnon tulosta. Samoin, meillä ei torjuntapelaaminen ollut niin huolellista, että olisimme saaneet Gustavssonin tai Peetu Mäkisen kuriin. Nyt pallot pomppivat torjunnastamme ilkeästi, Rantanen summasi pelin jälkeen. Kotijoukkue sai myös kiitosta Rantaselta ja varsinkin passari Arash Dosanjh. – Heillä passari pääsi pyörittämään hyvästä nostosta mukavasti palloa. Me emme päässeet siihen oikein kunnolla kiinni missään vaiheessa.

Hurrikaani jää Ouluun yöksi ja jatkaa huomenna Siilinjärvelle, jossa se kohtaa tänään Tiikereille Kokkolassa hävinneen Sampon. Jos Hurrikaani voittaa sunnuntaina kolmen pisteen arvoisesti, se varmistaa runkosarjan kolmannen sijan. Kaikissa muissa tapauksissa ratkaisu jää päätöskierroksen varaan Loimaalle, jossa ensi lauantaina vastaan asettuu Vammalan Lentopallo.

-Hurrikaani tiedotus/ Valtteri-