Hurrikaani – Ducks 3-0 (25-23,29-27,25-18)

Hurrikaani selvitti 11 kotipeliä syyskauden osalta ilman tappiota. Se varmistui tänään, kun Vantaa Ducks hävisi puhtaasti 3-0 Loimaalla. Vaikka kotijoukkue pelasi selvästi ”sumuvalot” päällä, sen peruspelaaminen ja rutiinitaso riitti kotivoittoon.

– Meillä oli mahdollisuudet tänään yhteen, jopa kahteen erävoittoon. Ei onnistuttu pelaamaan fiksusti kahden ensimmäisen erän loppuja. Hurrikaani oli ratkaisevilla hetkillä meitä parempi, Ducks- valmentaja Juho Rajala myönsi.

Hurrikaanin kannalta sunnuntaisessa ottelussa ei ollut mitään muuta positiivista kuin voitto ja sen myötä kolme sarjapistettä. Kun Jussi Heinon hieman jopa yllättävä aloitusseitsikko ei saanut peliään missään vaiheessa käyntiin, tuli toisen erän aikana Antti Ropponen ja Tapio Toiviainen kentälle. Varsinkin Ropponen näytti, että miehen voi laittaa kentälle missä vaiheessa vaan, niin vahvasti ”Rane” esiintyi. Seitsemästä ensimmäisestä passista hakkuri tappoi kaikki. Yhteensä Ropponen ehti puolentoista erän aikaan tekemään 11 pistettä 82% hyökkäystehoilla.

Lauantaista parantanut Sakari Mäkinen hyökkäsi ja syötti paremmin kuin päivää aikaisemmin. Nyt Mäkiselle kirjattiin neljä ässää, kolme torjuntaa ja 13 hyökkäyspistettä.

– Likimain kaikki pääsivät pelaamaan. Pikkasen sain tietoa siitä, miten ne pelaajat, jotka ovat saaneet vähemmän peliaikaa, suoriutuvat kentällä. Jatkossa pitää miettiä tarkemmin, miten kierrättää pelaajia, Heino mietti.

Vierasjoukkueen ehdottomasti isoin yllätys oli yleispelaaja Kalle Kattelun. Kattelus sai Rajalalta peliaikaa, kun Toni Kankaanpää poti pohjevammaa ja oli vamman takia sivussa. Kattelus kirjasi 15 pistettä, joista kolme oli ässää.

– Tänään tuli itselle onnistumisia. Eiliseltä ei ollutkaan muuta vaihtoehtoa kuin parantaa, Kattelun summasi. Kattelus myönsi suoraan, että joukkueen voittaminen Loimaalla olisi vaatinut aivan täydellistä joukkuepelaamista.

– Pienissä asioissa tuli tänään ero Hurrikaaniin. Erien lopuissa kotijoukkue suoritti meitä paremmin.

Hurrikaani pääsee nyt joulutauolle sarjakärkenä. Heino lupasi joukkueelle muutaman vapaapäivän, mutta ennen joulua jokaiselle pelaajalle annetaan omatoimijaksoa varten ohjeet. Harjoitukset pyörivät taas 26. päivä, jolloin alkaa valmistautuminen 29.päivä pelattavaa Suomen cupin välieräpeliä Savo Volleyta vastaan.

-HurrikaaniMedia-