Akaa-Volley – Hurrikaani- Loimaa 2-3 (27-25,20-25,25-22,23-25,9-15)

Hurrikaani- Loimaa kohtasi harjoituskaudella toistamiseen Akaa- Volleyn. Tällä kertaa pelipaikkana oli Akaa, jossa kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti. Vielä viime viikolla Akaan tshekkiläishakkuri Matej Smidl hurjasteli mielin määrin, mutta nyt Olli Kuoksan valmennus oli löytänyt lääkkeet jättiläisen pysäyttämiseksi. Smidl jäi 16 pisteeseen ja sortui peräti seitsemään suoraan hyökkäysvirheeseen. – Hiukan oltiin scoutattu kaverin pelaamista ensimmäisen pelin jälkeen, ja päästiin aika hyvin vaimentamaan, Kuoksa kommentoi.

Vaikka avauserä menikin jatkopalloilla akaalaisille, toisesta erästä alkaen Hurrikaani oli niskanpäällä. – Parissakin erässä härsittiin itse erän loput, kun kaveri syötti kovaa. Peruspelissä olimme parempia, ja koko ottelun ajan itsellä oli hyvin luottavainen fiilis, päävalmentaja kertasi.

Uudesta Hurrikaaniluotsista kuulsi, että vierasvoitto, vaikkakin harjoituspelistä, maustui maukkaalle. Kuoksa muistutti, että jokainen peli jättää jonkinlaisen jäljen, jonka päälle on hyvä rakentaa jatkoa, kun liiga toden teolla alkaa. – Ei todellakaan ole huono asia, että käännämme näitä tiukkoja pelejä itsellemme. Ja kertoo joukkueesta jotain, kun voitamme vieraskentällä Akaan ja Valepan tasoisia joukkueita.

Kuoksan ja Juha Lönnqvistin kädenjälki alkaa näkymään joukkueen pelaamisessa jo osittain. Tänään Hurrikaani sortui vain neljään suoraan hyökkäysvirheeseen, jota voi pitää kovana lukemana. Samalla Akaa kohelsi kaikkiaan 19 hyökkäysvirhettä. Se, mistä Kuoksa ei täysin ollut tyytyväinen, oli Akaan torjuntamäärä (14torjuntaa). – Tänään lyötiin torjuntaan vielä liikaa. Huonon vastaanoton jälkeiseen hyökkäämiseen pitää löytää vielä lisää järkeä ja ratkaisuja. Nyt lyötiin liikaa päin torjuntaa, mies pohdiskeli.

Hurrikaanista eniten pisteitä teki Eetu Häyrinen (20pist) ja jälleen maajoukkueen matkaan lähtevä Miika Haapaniemi torjui neljästi. Jos parissa ensimmäisessä harjoituspelissä Greg Petty ei vielä ollut aivan liekeissä, perjantaina amerikkalainen näytti, mitä häneltä voi jatkossa odottaa. Pettylle merkittiin 14 pistettä 58% tehoilla.

Joukkue saa valmennukselta viikonlopun vapaaksi, mutta valmennuskaksikko suuntaa Raisioon harjoitusturnaukseen katsastamaan muita liigajoukkueita.

-HurrikaaniMedia-