Team Lakkapää – Hurrikaani 2-3 (26-24,22-25,18-25,25-23,12-15)

Pitkä ja raskas pohjoisen reissu sai kunniakkaan päätöksen kun lauantain tapaan Hurrikaani kukisti isäntäjoukkueen viidessä erässä. Sunnuntainen peli Team Lakkapäätä vastaan osoittautui juuri niin haastavaksi kuin oli odotettavissa. Jussi Heino teki otteluun pelaajamuutoksia kun Aleksi Mutka hoiti liberon tonttia, Tapio Toiviainen oli siirretty keskelle Matti Oivasen paikalle ja Kasimir Vuorinen sai pelata Toiviaisen paikalla yleispelaajana. Siihen nähden, että vaihtoja oli tehty runsaasti, kaksi pistettä ja 11. voitto putkeen on fantastinen saavutus.

Hurrikaani olisi voinut paketoida ottelun nopeammin, mutta peräti 16 suoraa hyökkäysvirhettä jarrutti tätä yritystä paljon. Kun Matthew Westin ympärillä olivat pelaajat vaihtuneet ja vaihtaneet pelipaikkoja, luotti amerikkalainen tuttuun aisapariin, Antti Ropposeen. Ropponen oli ahneella pelipäällä kun tarjoilu pelasi ja ruokaa oli saatavilla koko ajan. Peräti 32 pistettä 55% hyökkäystehoilla on lukema, jota ei usein hakkurilta näe. Henri Tuomen joukkue ei Ropposta saanut kiinni missään vaiheessa ottelua vaan ”Nurmon Rambo” pommitti käsi kuumana ja sarjatulella. – Kyllä täytyy kiittää passaria (West), sain lyödä täydellisistä passeista. Ei tarvinnut peippailla yhtään, Ropponen pohti vaatimattomasti. Ropposen pistesaalis ja kausi kokonaisuudessaan on ollut melkoinen savotta. Moni ei ole huomannut, että Ropponen on ainoa hakkuri joukkueessa, niin peleissä kuin harjoituksissa. Tämä ei kuitenkaan miestä haittaa. – Kyllä pelaaminen on hauskaa. Kun ei ole mitään vaivojakaan, niin antaa mennä vaan, ”Rane” myöntää. Samaan hengenvetoon mies antaa kiitosta joukkueen naprapaatille Jani Niskakankaalle, joka on pitänyt nurmolaisen omien sanojen mukaan miehen kunnossa.
Ropposen lisäksi toinen soturi Rovaniemen illassa oli Tapio Toiviainen. Tällä kertaa Toiviainen esiintyi keskipelaajana, mutta multitalenttina pelaajana sekin rooli onnistui. – Laji on sama, vaikka pelipaikka muuttuu. Ihan kivasti sujui, kaikkiaan yhdeksän pistettä 12 passista tappanut Toiviainen summaa.

Hurrikaanille voitto Lakkapäästä oli jo 12. voitto putkeen joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa. Edellisen kerran rovaniemeläiset ovat voittaneet 12.3.2016. Sen jälkeen meno kotikentällä Rovaniemellä ja Loimaalla on ollut melkoisen kylmää. Voitto oli loimaalaisille tärkeä myös runkosarjan voittoa ajatellen. Se nousi, ainakin hetkeksi, Valepan edelle. Vammalalaisilla on piste vähemmän ja yksi ottelu vähemmän pelattuna. Valepa pelaa rästipelinsä maanantaina Kokkolassa. Ropposen mukaan runkosarjan voitto ei ole mikään tavoite sinällään. Vaikka voittaja saa kotiedun jokaisessa pudotuspelivaiheessa, sillä ei lopulta ole niin suurta merkitystä. Toiviainen nostaa kahdesta jäljellä olevasta pelistä jälkimmäisen, torstaina pelattavan kotipelin Kokkolan Tiikereitä vastaan tärkeämmäksi. Miehen sanojen mukaan Tiikerit saattaa olla puolivälierävastustaja, joten on tärkeää ottaa heti niskalenkki.

Joukkue pääsi noin puoli yhdeksän aikaan kotimatkalle Rovaniemeltä. Toiviainen, Ropponen ja Matti Toivola jatkavat kortinpeluuta. Ropposen kommentti vierasreissun onnistumisesta korttipöydässä kertoo kaiken: ”Korttipöydässä ei oo osunu”. Sen sijaan Toiviaiselle on tullut onnistumisia myös korttipöydässä. – Mulla oli eilen hyvät kortit, tänään ei sitten ollutkaan. Tänään Toivola kääri ison potin, pohti Hurrikaanin ilarisahamies.

-HurrikaaniMedia-