Valepa Sastamala – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (25-20,24-26,25-18,25-20)

Valepa Sastamala ja Hurrikaani- Loimaa tarjoilivat tyypilliseen tapaan tiukan väännön ennen lauantain saunavuoroa. Vastakkain oli kaksi evoluution eri päässä olevaa joukkuetta: kokenut Valepa ja kokematon Hurrikaani. Lauantaina oli käydä niin, että nuoruuden into meinasi kaataa kokemuksen. Mutta jälleen kerran, Mikko Esko ja Sakari Mäkinen pitivät Valepan voitossa kiinni. Hurrikaani saattaa jossitella muutamia tilanteita, joissa kokemattomuus ja malttamattomuus kostautui. – Hyvin pelattiin, tykkäsin siitä tavasta, jolla pelasimme, Jussi Heino paljasti. Myös Heino alleviivasi, että kokeneempi kotijoukkue hoiti muutamissa tilanteissa pallot tarkemmin. – Meillä tuli muutamiin paikkoihin vielä virheitä, mutta pelien ja kokemuksen kautta sekin paranee. Opimme koko ajan lisää, miten meidän kuuluisi pelata.

Ensimmäisessä ja toisessa erässä käsikirjoitus oli hyvin samanlainen. Valepa oli koko ajan niukasti edellä. Mäkinen paukutti palloa laidasta kenttään, toiselta puolelta säesti tehokkaasti eestiläisvahvistus Karli Allik. Heino yllätti luultavasti Valepan laittamalla Nooa Marttilan tilalle aloittavaksi yleispelaajaksi Lauri Vanhasen, joka nakutti jo avauserään viisi pistettä. – Tykkäsin Laten pelaamisesta. Hieno sisääntulo, päävalmentaja myhäili. Toisessa erässä Valepalla oli turvallinen 16-9 johtotilanne, mutta Hurrikaanin aikalisän jälkeen ero alkoi kaventua, ja lopulta loimaalaiset kuittasivat erän jatkopalloilla.

Pitkän erätauon jälkeen voimasuhteet pysyivät samanlaisena. Valepa hyökkäsi tasaisesti, voittaen Hurrikaania enemmän jatkopalloja. Itse asiassa loimaalaiset hyökkäsivät ottelussa tehokkaammin (49% – 50%) ja samalla tekivät enemmän hyökkäyspisteitä. Isoin ero voittajan ja Hurrikaanin välillä tuli omissa virheissä. Isännät tekivät vain kuusi suoraa hyökkäysvirhettä, vieraat 12. Toinen avaintekijä oli syöttötyöskentely. Valepa saldosi yhdeksän ässää ja 12 syöttövirhettä, Hurrikaanilla oli kolme ässää ja 14 syöttövirhettä.

Hurrikaanin parhaat tehot löytyivät Muukkoselta (22pist.) ja Kristers Dardzansilta (23pist). Muukkosen hyökkäystehokkuus oli 56%. Sen lisäksi, Miika Haapaniemi on osoittanut, ettei ujostele liigaparketilla. Tänäänkin yhdeksän pistettä 73% hyökkäystehoilla.

Vierasjoukkueen parhaaksi valittiin Muukkonen. – Takana on hyvä treenikesä ja itseluottamus on kunnossa. Kun Luka lähti, itselle on tarjolla isompaa roolia, mikä sopii.

Muukkosen lähes täydellistä iltaa pilasi ottelun lopussa tullut nilkkavamma. – Hyppäsin verkolla yhtä aikaa Sakken (Mäkinen) kanssa, ja luultavasti astuin Mäkisen jalan päälle. Siinä sitten nilkka pyörähti ja alkuun se oli aika kivulias, kentältä kannettu Muukkonen kertasi. Nähtäväksi jää, onko kyseessä pitkä huili vai nähdäänkö mies jo huomenna Hurmosta vastaan kentällä.

Katseet on kuitenkin Hurrikaanin leirissä käännetty sunnuntaihin, kun Matti Alatalon valmentama Karelian Hurmos saapuu Loimaalle. Hurmos pelasi Hurrikaanin tapaan lauantaina TUTOn vieraana, joten molemmilla joukkueilla on ottelu alla.