Hurrikaani- Loimaa – Karelian Hurmos 3-0 (25-17,25-14,25-23)

Hurrikaani- Loimaa ja Karelian Hurmos tarjoilivat kolmieräisen lentopallonäytelmän, jossa kotijoukkue oli niskan päällä koko ajan. Kotijoukkue pommitti aloitussyötöllä Hurmoksen vastaanoton rikki, jonka jälkeen vierasjoukkueen hyökkäyspelaaminen muuttui yksinkertaisemmaksi, ja Hurrikaani pääsi torjunnalla jarruttamaan Hurmoksen pahinta hyökkäysintoa. Mikko Suomalaisesta muodostui joensuulaisten pahin painajainen viidellä torjuntapisteellä. Puhdas kotivoitto tuli osittain myös kotijoukkueen onnistuneen taktisen pelaamisen avulla. Jussi Heino oli opiskellut Matti Alatalon pelikirjan ulkoa, ja osasi laatia sen mukaan joukkueelleen taktiikan. Kun tähän saakka Hurmoksen vastaanottopelaaminen oli liigan parasta, nyt se joutui nöyrtymään loimaalaisten edessä. Kun tähän lisätään se, että Eetu Häyrinen pysyi Hurrikaanin pihdeissä ja Jere Heiskanenkaan ei päässyt mellastamaan tuttuun tyyliin, pääsi isännät nautiskelemaan kolmen erän ajan.

Hurmos pääsi kolmannessa erässä haastamaan Hurrikaania, mutta lopulta joukkueen omat virheet kostautuivat. Hurmos turhautui ja sortui räiskimään palloa, kun Hurrikaani jaksoi jauhaa nöyrästi omalla peruspelillä tarvittavan erän otteluvoittoon.

-Alkukausi on meiltä ollut tuloksellisesti hyvä, mutta on meilläkin pelaamisessa vielä parannettavaa. Tänään hyökkäyspelaaminen uupui kokonaan, vieraiden käskijä Alatalo tilitti. Alatalon ansioksi on luettava se, että mies on puolessatoista vuodessa tehnyt joensuulaisesta pääsarjajoukkueesta varteenotettavan pudotuspelijoukkueen. Se pelaa normaalisti fiksusti ja vähillä virheillä, mutta keskiviikkona joukkueelle sattui huono päivä. – Tänään ei kyllä lähtenyt peli käyntiin missään vaiheessa. Me olimme huonoja, Hurrikaani pelasi hyvän peruspelin, vieraiden parhaana palkittu Jere Heiskanen (14pist. 2ässää) tuhahti. Heiskanen on ollut tällä kaudella yksi kauden positiivisimmista pelaajista, mutta tänään ei Heiskanenkaan päässyt omalle tasolle.

Kotijoukkueen fokus kesti koko ottelun, eikä joukkueelle sattunut yhtään vaisua hetkeä. Kun aloitussyöttö oli varma ja kova, helpottui sen jälkeen joukkueen torjunta- puolustuspelaaminen. Peräti 12 torjuntapistettä kolmeen erään on hyvä lukema. Sen lisäksi torjunta vaimensi useammankin Hurmoksen hyökkäyksen, jonka jälkeen Hurrikaani pääsi onnistuneesti jatkopallopisteisiin.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Aleksi Muukkonen (19pist. +15, 4ässää, 3torjuntaa), joka esitti tähän paikkaan kauden parhaan pelinsä.

Hurrikaanin pelit jatkuvat lauantaina Pieksämäellä, jossa se kohtaa tänään Akaassa voittaneen Savo Volleyn.

 

-HurrikaaniMedia-

 

Parhaat pelaajat: Aleksi Muukkonen Hurrikaani ja Jere Heiskanen Hurmos

Pro Libero: Peter Vuorinen Hurrikaani