Hurrikaani- Loimaa täydensi yleispelaajaosastoaan 24-vuotiaalla Sakari Mäkisellä. Valepa- lähtöinen Mäkinen pelasi kaksi edellistä kautta ulkomailla, Belgiassa (Aalst) ja Valko Venäjällä (Soligorsk). – Ne olivat urani ensimmäiset vuodet ammattilaisena. Ei tarvinnut keskittyä mihinkään muuhun kuin lentopalloon. Samalla ne olivat raskaitakin kausia, koska ei juuri muuta ollut kuin lentopallo, Mäkinen taustoittaa. Mäkinen myöntää, että Suomessa aliarvioidaan aivan suotta kotimaista liigaa ja sen tasoa. – Kyllä Belgiassa ja Valko- Venäjällä oli muutama kova sakki, mutta sen jälkeen taso tippui selvästi. Suomessa joutuu aina pelaamaan täysillä. Mäkinen heittää hartaan toiveen kaikille lentopalloihmisille siitä, että kaikki osaisivat arvostaa Mestaruusliigaa sen vaatimalla tavalla. – Kilpailullisesti meillä on Suomessa hyvä liiga. Sen huomasin itsekin vasta, kun vietin pari vuotta ulkomailla.

Mäkinen aloitti liigauran Valepassa, jossa kolmen kauden aikana saavutti yhden SM- kullan ja kaksi SM- pronssia. Ura Sastamalasta jatkui Tampereella Iskussa, jossa miestä valmensi muuan Jussi Heino. – Tavallaan Tampereella meillä jäi projekti kesken, mutta nyt pääsen Jussin kanssa jatkamaan projektia Loimaalla. Jo 17-vuotiaana liigadebyytin tehnyt Mäkinen kuuluu siihen -95- syntyneiden sukupolveen, jolta odotetaan tulevaisuudessa menestystä kansainvälisillä kentillä ja maajoukkueessa. Tällä hetkellä Mäkinen ei maajoukkuerinkiin kuulu, pienten selkävaivojen takia. – Valko- Venäjällä selkä alkoi hiukan sohlata, ei mitään vakavaa, mutta siellä siihen ei kiinnitetty huomiota. Nyt kaikki näyttää jo melko hyvälle, mies myöntää.

On odotettavissa, että Mäkinen saa tulevalla kaudella suuren roolin nuorekkaassa Hurrikaanissa. Yhteistyö Heinon kanssa oli jo Iskun aikoina hedelmällistä ja nyt Hurrikaanissa nuorella miehellä on mahdollisuudet jatkaa kehittymistään. Ainakin toistaiseksi haaveet ulkomaankentistä on työnnetty sivuun. – Jos ulkomaille vielä joskus lähden, pitää sen olla tasokas liiga ja seuraorganisaatio. Enää pelkästään ulkomaille pääsy ei ole tavoite. Tällä hetkellä haluan menestyä Loimaalla. Meillä on nuorekas joukkue, mutta jo jossain määrin kokenut. Nyt pitää alkaa tehdä tulosta, Mäkinen lataa.

Heino tietää ja tuntee uuden yleispelaajansa läpikotaisin. Päävalmentaja suitsuttaa Mäkistä taitavana pelaajana. – Sakke on osoittanut, että osaa pelata. Erittäin lajitietoinen ja fiksu, luonnehtii Heino suojattiaan.

Hurrikaanilla on nyt koossa kahdeksan sopimusta( Tapio Toiviainen, Eemeli Kouki, Sakari Mäkinen, Karri Kutinlahti, Henrik Porkka, Matti Toivola, Jesse Mäntylä ja Peter Vuorinen).

Heinon mukaan passaritilanne on täysin auki ja sitä tilannetta seurataan maltilla.

PELAAJULKISTUSVIDEO: www.youtube.com/watch?v=Njv_HCJ3qy0 

-HurrikaaniMedia-