Jussi Heino (47) on Hurrikaani- Loimaan uusi päävalmentaja. Heino on pitkänlinjan lentopalloammattilainen, joka aktiiviurallaan on pelannut Euroopassa mm. Saksassa Friedrichshafenissa, Belgiassa Maaseikissa ja Itävallan Wienissä. Valmennusura on tähän mennessä kulunut Tampereella Isku- Volleyn riveissä, pois lukien viime kausi, jolloin mies istui Akaan vaihtopenkillä apuvalmentajan tittelillä. Siirtyminen Hurrikaaniin ja Loimaalle on mielenkiintoinen, sillä Loimaalla aloitetaan Heinon johdolla uusi kolmen vuoden projekti. Tavoitteena on nostaa pitkälti kotimaisten nuorten pelaajien voimin Hurrikaani kolmen vuoden sisällä maan ykkösseuraksi. – Kiinnostava projekti on nyt käsillä. Nyt pyritään kasvattaa kotimaisista pelaajista ammattilaisia aina maajoukkueeseen saakka, Heino pohtii. Miehen mukaan tällainen haaste oli heti alusta saakka kiinnostava. Lempäälässä perheensä kanssa asuva mies on meritoitunut juuri kasvattamaan nuorista pelaajista pelimiehiä, joten nyt alkanut prosessi on miehelle juuri sopiva. – En ole aikaisemmin juurikaan miettinyt Loimaan touhuja, mutta onhan täällä joka vuosi satsattu joukkueeseen melko paljon. Nyt edessä on kuitenkin hiukan erilainen tilanne, mihin ehkä on edellisinä vuosina totuttu, Heino arvelee.

Heinon savotta on samalla haastava, mutta mielenkiintoinen. Nuorten pelaajien kehittämisessä uusi päävalmentaja on yksi Suomen parhaimpia. Sen takia Loimaalle on aikaisempaa enemmän mielenkiintoa juuri nuorten pelaajien keskuudessa. Heino myöntää, että kesä on erityisesti kokemattomien pelaajien suhteen erittäin tärkeä. – Ensin tulee kova työnteko ja sen jälkeen pelaajien välinen vaatimustaso. Kaikki lähtee harjoituksista ja se tekeminen siirtyy sen jälkeen peliin. On tärkeää, että harjoituksissa on koko ajan vaatimustaso korkealla. Muuten ei tulosta tule pelikentälläkään.

Vaikka seura julkistaa ensi viikon aikana tämän hetkisen pelaajarungon, valottaa päävalmentaja jo hiukan sitä, minkälainen kokoonpano on tällä hetkellä koossa. – Erittäin työteliäs ja hyvin motivoitunut joukkue. Nuoret pelaajat ovat ostaneet sen ajatuksen, että vain työnteon kautta voi odottaa menestystä. Haluan, että pelaamme tulevalla kaudella ”rakkikoiramaista” lentopalloa, jossa otamme lukkopurennan vastustajan housunlahkeesta, emmekä luovuta ikinä, paaluttaa Heino.

Heino ottaa päävalmentajapestin vastaan Lauri Rantaselta. Kahden ja puolen kauden ajan Rantanen johti loimaalaista lippulaivaa ja nyt on seuraavan käskyttäjän vuoro. Heino muistuttaa pelifilosofialtaan hyvin paljon toista ex- Hurrikaanivalmentajaa, Ville Kakkoa. Kakkoa ja Heinoa yhdistää moni asia, eikä vähiten työnteon korostaminen ja arvostaminen. Molemmat olivat pelaajaurallaan raivoisasti taistelevia, kovaa harjoittelevia ammattilaisia. On lupa odottaa, että Heino tuo tullessaan uudenlaista kulttuuria, jossa nuorille pelaajille annetaan vastuuta ja myös lupa tehdä virheitä. Pitkäjänteisyyttä projekti vaatii ainakin aluksi. Mikään paniikinomainen ratkaisu tai pakon sanelema juttu ei kolmen vuoden tähtäin seurajohdolta ole. Nyt oli vain otollinen hetki aloittaa tavallaan uudelleen alusta. Alkupiste on annettu ja lopun hoitaa valmennus ja pelaajat. Kevääseen on pitkä matka, eikä tässä vaiheessa kesää ole järkeäkään lähteä vielä ennustamaan mitään. Mutta se on varma jo nyt, että kesällä joukkue hikoilee paljon ja kesäharjoittelussa on pallollinen harjoittelu läsnä. Kuten Heino itse toteaa: Lentopallo oppii vain harjoittelemalla.

 

 

Jani Niskakangas mukaan valmennusrinkiin

Viiden kauden ajan Hurrikaanissa pelannut (2009-2014) Niskakangas tekee paluun Loimaalle. Naprapaatiksi juuri valmistunut Niskakangas on jo aloittanut Heinon alaisuudessa työskentelyn. – Ei ollut itsestäänselvyys palata Loimaalle, mutta työpaikka löytyi syksystä alkaen Lääkäriasema Joutsenesta ja samalla pystyn yhdistämään työskentelyn Hurrikaanissa. Kun nämä kuviot saatiin sovittua, oli lopulta helppoa hypätä Hurrikaanin kyytiin, maajoukkueessakin toiminut Niskakangas perustelee. ”Nisukan” vastuulla on pelaajien hoitaminen sekä harjoitusten alkulämmittelyistä vastaaminen. – Tällä hetkellä tutkin pelaajien fyysisiä ominaisuuksia ja yritämme siten maksimoida harjoittelua. Ajatuksena, että pelaajat saisivat mahdollisimman paljon yksilöllistä ohjausta, jotta kehittyminen olisi tehokkainta.

Jussi Heinon sopimus on mallia 1+2.
Jani ”Nisukka” Niskakangaan sopimus on mallia 2+1.

 

 

-HurrikaaniMedia-