Savo- Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-0 (25-19,25-14,25-17)

Savo- Volleyn ja Hurrikaani- Loimaan välinen runkosarjan kolmas kamppailu Siilinjärvellä päättyi puhtaasti kotivoittoon. Tällä kaudella Hurrikaani ei onnistunut runkosarjassa voittamaan savolaisia kertaakaan. Ja kolmas kohtaaminen oli otteluista selvin. Kotijoukkue otti luulot pois jo avauserässä, eikä Hurrikaanilla ollut missään vaiheessa ottelua mahdollisuuksia edes haastaa kovavireistä isäntäjoukkuetta.

Ottelu kesti väin reilun tunnin, minkä aikana kävi selväksi, että Savo- Volley on löytänyt kadoksissa olleen pelivireen kevään alkaessa. Hurrikaanille ei ottelussa ollut lopulta tarjolla kuin katsojan rooli. Yhdessäkään erässä joukkue ei päässyt edes 20 pisteeseen asti, niin suvereenisti kotijoukkue lauantaina esiintyi.

Savolaisten pelaaminen näytti helpolta. Kun Hurrikaani ei päässyt haastamaan aloitussyötöllä kotijoukkueen vastaanottoa, pääsi Kevin Rodriquez käyttämään savolaisten koko hyökkäysarsenaalia hyväkseen. Passari Rodriquezin lisäksi yleispelaaja Michael Michelau (13pist. +9, 4 ässää) nautti lauantaisesta kotiottelusta. Amerikkalainen oli tulivoimaisella päällä, mutta sen lisäksi Veikka Lindqvist nakutti hakkurin tontilta 15 pistettä keräten ottelun isoimman pistemäärän.

Vaikka ottelun lopputulos oli Hurrikaanin kannalta rivo, kotijoukkueen pelaaminen oli myös tasolla, jolla sitä on kenenkään vaikea voittaa. Lauantaina sen peli oli jokaisella osa- alueella täyttä timanttia. Kolmen erän jälkeen Savo- Volleyn hyökkäysprosentti oli peräti 63 ja kaikkiaan se syötti kahdeksan ässää. Kun vastaanottokin oli vahva, ei näillä lukemilla jatkossakaan ole helppo savolaisjoukkuetta voittaa.

Jani Niskakankaalle ottelu jätti valtavasti mietittävää. Joukkue hävisi pelipaikoittain jokaisen peliroolin isännille. Kun Timo Tolvanen onnistui laatimaan tehokkaan taktiikan Kristers Dardzansin ja Aleksi Muukkosen pysäyttämiseksi, oli Hurrikaanin eväät syöty. Latvialainen keräsi vain yhdeksän pistettä ja Muukkonen oli pommituksen kohteena vastaanottopelaamisessa. Tällä kertaa Muukkosen vastaanotto toimi, mutta vastaavasti hyökkäyssuuntaan mies pysyi fyysisen savolaistorjunnan pihdeissä.

Vaikka puhdas vierastappio on paha takaisku runkosarjan loppusijoituksia ajatellen, enemmän Hurrikaanin pelaamisessa huolettaa koko joukkueen vaatimaton iltapuhde. Loimaalaiset jäivät koko joukkueena teholukemaan -5, kun Savo- Volleyn vastaava lukema oli +36. Tämä kertoo illan tasoerosta kaiken.

Hurrikaanilla on runkosarjaa jäljellä kaksi peliä; Vantaa Ducks keskiviikkona ja ensi lauantaina Loimaalla vastaan tulee TUTO Volley.

-Jäätiin kyllä jyrän alle tänään. Oltiin aika varovaisia ja liian nöyriä. Meillä oli haasteet vastaanotto- ja puolustuspelaamisen kanssa. Saimme ainoastaan yksitoista puolustusta, Niskakangas kommentoi.