Hurrikaani- Loimaa – KyKy- Betset 3-1 (25-13,17-25,25-17,25-17)

Keskiviikko- illan taistelu liigapisteistä Hurrikaanin ja KyKy- Betsetin välillä oli muutakin kuin vain yksi liigapeli muiden joukossa. Molemmilla joukkueilla oli tappioputki alla, loimaalaisilla neljän ottelun mittainen ja KyKy- Betsetillä kolmen ottelun mittainen. Kyyjärveläiset olivat reagoineet tilanteeseen solmimalla alkuviikosta loppukauden kattavan sopimuksen passari Mauri Kurpan kanssa. Kurppa on tuttu pelaaja loimaalaisille, sillä mies on Jankko lentopallon kasvatti. Vielä Kurpan mukaantulo ei muuttanut kyyjärveläisten pelaamista, mutta aihio parempaan on olemassa.

Jussi Heino joutui muuttamaan normaalia avausseitsikkoaan, kun Kristers Dardzans loukkaantui edellisessä ottelussa. Latvialaisen tilalla hakkurina pelasi Aleksi Muukkonen, joka suoriutui tehtävästään lähes täydellisesti. Muukkonen saalisti 18 pistettä ja neljä ässää, ollen kotijoukkueen tehokkain. – Oli meiltä hyvä peli, lukuun ottamatta toista erää. Tosin, toisessa erässä kaveri syötti myös hyvin, Muukkonen kertasi.

Neljän erän mittaisessa ottelussa tasaisuus loisti poissaololla. Toista erää lukuun ottamatta, Hurrikaani hallitsi ottelua lähes mielin määrin. Toisessa erässä Kyyjärvi osoitti potentiaalinsa, mutta rutiinitaso ei riittänyt loppuun saakka. Tuoreena passarina Kurppa haki hakkuri Oskari Keskisen kanssa yhteistä säveltä, ja yhden pelin perusteella sävelen löytyminen on mahdollista. – Olipa ihmeellinen peli. Jokainen erä oli eränumeroiden valossa selvä, Keskinen ihmetteli. Keskinen piti KyKy- Betsetiä lähes yksin pystyssä, koska muuten laitahyökkääminen oli vierasjoukkueelta vaatimatonta. Keskisen ja Aivars Petrusevicsin lisäksi yksikään laituri ei jäänyt teholukemissa positiivisen puolelle.

Hurrikaani oli osannut käsitellä ahdistavan tilanteen hyvin, vaikka ykköshakkuri oli poissa. Joukkueen pelaaminen oli toista erää lukuun ottamatta tasaista, ja se pelasi tällä kertaa vähillä virheillä. Muukkosen lisäksi Miika Haapaniemi hyökkäsi keskeltä tehokkaasti ja Mikko Suomalainen oli verkolla neljällä torjuntapisteellä tehokas. – Oli ehjä esitys meiltä. Ja neljäs erä pelattiin ilman yhtään virhettä, Heino kiitteli joukkuetta.

Hurrikaani pääsee nyt joulutauolle voitto takataskussa. Keskiviikkoinen kotivoitto oli iso helpotus joukkueelle, joka on kahlannut joulukuun tähän saakka ilman voittoja. Sen lisäksi loukkaantumiskierre ei näytä helpottavan, mutta ainakin nyt Muukkonen osoitti olevansa kelvollinen Dardzansin korvaaja. Vaikka mies itse toivoi pääsevänsä takaisin yleispelaajan tontille.

KyKy- Betset joutuu joululomalle neljän tappion putkessa, eikä vieraspelaaminen ole sille helppoa. Kyyjärveläiset ovat voittaneet ainoastaan yhden vieraspelin tällä kaudella. Jos se haluaa pois liigan jumbopaikalta, sen on opittava voittamaan myös vieraissa. – Tauko tulee meille hyvään paikkaan, ehditään kunnolla treenaamaan ja hakemaan yhteispeliä uuden passarin kanssa, Eduard Venski myönsi.

Hurrikaani palaa 28. päivä joululomalta, ja sen ensimmäiset pelit vuoden vaihteen jälkeen on 4. päivä Kokkolassa ja 8. päivä Loimaalla, jolloin Loimaalle saapuu Raision Loimu.

 

Parhaat pelaajat: Aleksi Muukkonen, Hurrikaani ja Oskari Keskinen, KyKy- Betset

ProLibero: Peter Vuorinen, Hurrikaani

 

-HurrikaaniMedia-