Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani 3-1 (23-25,25-20,25-18,26-24)

Hurrikaani- Loimaa jatkoi lauantaina kiivaasti avausvoiton metsästystä. Vastaan se sai Kokkolassa paikallisen Tiikerit, joka on alkukaudesta esittänyt hyviä otteita. Mikko Keski-Sipilän joukkue menetti viime kauden jälkeen avainpelaajiaan, mutta nuorisokaarti on päässyt erinomaisesti sisälle Keski- Sipilän pelifilosofiaan. Tässä ottelussa passari Joska Försti esitti kauden parastaan, ja juoksutti Hurrikaanin torjuntaa verkolla. Vieraiden torjuntasaldo (5) osoittaa, että Förstin pelaaminen oli vahvaa.

Hurrikaani avasi ottelun hyvin. Vaikka jo ensimmäisessä erässä sillä oli vastaanottopelaamisen kanssa vaikeuksia, se onnistui laitahyökkääjien ansiosta voittamaan avauserän. Toisesta erästä alkaen Tiikerit otti komennon. Vaikka isännät eivät koko ottelussa ässäsyötöillä juhlineet (1), sen syöttöpelaaminen teki Hurrikaanin vastaanotosta reikäjuustoa. Yleispelaajista Luka Marttila ja Aleksi Muukkonen olivat jatkuvasti kotijoukkueen syöttöjen kohteena, eikä tilannetta helpottanut, vaikka Jussi Heino vaihtoi hetkellisesti kentälle Lauri Vanhasen. Kun vastaanotto jäi neljään metriin, teki se Santeri Välimaan passipelistä liian ennalta- arvattavaa. Silti, on hämmentävää, että Hurrikaani ja Välimaa onnistuivat hyökkäämään keskeltä Aleksi Kaatrasalon ja Mikko Suomalaisen kautta enemmän kuin Tiikerit, vaikka Tiikerien vastaanottopelaaminen antoi siihen paremmat mahdollisuudet.

Hurrikaanille ja Heinolle jäi ottelusta myös jossiteltavaa. Joukkue johti toista erää 16-14, jonka jälkeen kotijoukkueen syöttövuorolla Tiikerit siirtyi 21- 16 johtoon. Tämän syöttöputken aikana Heino kokeili Muukkosen tilalle muuten vaihdossa viihtynyttä Tapio Toiviaista, mutta yleispelaajan vaihtokaan ei auttanut saamaan Tiikerien syöttöputkea poikki. Samanlainen tilanne nähtiin vielä neljännessä erässä, jossa Hurrikaani oli niskan päällä, pois lukien erän alun. Tilanne oli jo 23-18 ja kaikki näytti siltä, että Hollihaassa nähdään vielä viides erä. Mutta, toisin kävi. Syöttövuoroon saapui Försti, jonka syöttövuorolla tilanne muuttui tasatilanteeksi 23-23. Kun kotijoukkue sai hengen päälle ja ahdistettua Hurrikaanin nurkkaan, hoiteli se ottelun itselleen jatkopalloilla. – Tässä tilanteessa meillä toimi vastaanotto hyvin, saatiin lyötäviä passeja, mutta ei vain kuollut pallo, Heino summasi. Heino löysi parannettavaa myös torjuntapelaamisesta, josta miehen mukaan puuttuu ajatus. – Nuoriso vielä kokemattomuuttaan ja nuoruuttaan höntyilee, mutta kokeneempien pelaajien odottaisi hiukan pelaavan verkolla paremmin. Enkä tarkoita pelkästään puhtaita torjuntoja, vaan myös vaimennuksia, joita emme tällä hetkellä saa, Heino myönsi.

Ottelu oli hiukan kuin Hurrikaanin alkukausi pienoiskoossa. Sen suurimmat pelilliset ongelmat: vastaanottopelaaminen ja torjunta- puolustus- pelaaminen antoivat liikaa tasoitusta. Muukkonen ja Antti Ropponen jäivät laidoilla liian yksin. Vaikka Ropposen hyvyydeksi voidaan laittaa neljä ässää, ja Muukkosen plussaksi 20 pistettä, niin tällä hetkellä joukkueesta puuttuu johtaja. Nuoren joukkueen alkukausi on ollut ohdakkeinen, ja se on kokemattomuuttaan joutunut maksamaan siitä tappioiden muodossa.

Ensi viikko on Hurrikaanille mielenkiintoinen. Se matkaa keskiviikkona Raisioon, jossa Loimu isännöi paikallisottelua. Loimu on ollut alkukaudesta positiivinen yllätys, joten vastus ei lauantaisesta ainakaan helpotu. Ja viikon päättää lauantainen kotipeli Vantaa Ducksia vastaan. Mikko Suomalaisen mielestä vastassa on kaksi erilaista joukkuetta. – Loimulla on kovat ulkomaalaispelaajat ja Ducks pelaa taas joukkueena todella hyvin.