Hurrikaani – Lentopalloseura Etta, Oulu 3-1 (25-15,22-25,25-12,25-23)

Hurrikaani nappasi lauantai- iltana kotivoiton viime kauden välierävastustaja Lentopalloseura Ettasta. Karri Kutinlahti johti tulitusta, johon yhtyivät Sakari Mäkinen, Antti Ropponen ja Eemeli Kouki. Kyseinen nelikko paukutti kaikki yli kymmenen pistettä mieheen. Vastustajan valmentaja Olli Kuoksa huomioikin, että isännät pelasivat tänään laadukkaasti ja tasaisesti koko joukkueella. Oululaisten yksinäinen onnistuja oli Jan Helenius, mutta yksin ei Heleniuskaan kyennyt Hurrikaania kaatamaan. Helenius oli Ettan pisterohmu ja sai passari Lasse Jylhältä eniten passeja (46kpl). – Olisin voinut tänään paremmin nostaa, vaatimaton yleispelaaja kertasi.
Kutinlahti pelasi ehkä uran parhaan pelinsä. Keskipelaajalle kirjattiin 19 pistettä, kuusi ässää ja saman verran torjuntoja. – Taisi kolmen euron Lidlin polvituki olla onnistumisen salaisuus, Kutinlahti nauroi.
– Hurrikaani syötti tänään hyvin. Sen lisäksi he hyökkäsivät laadukkaasti ja tasaisesti, Kuoksa mietti.

Neljän erän ottelu oli aaltoliikettä. Ensimmäinen ja kolmas erä sujui Hurrikaanilta sillä tasolla, millä joukkue parhaimmillaan pelaa. Mutta vastaavasti toinen ja neljäs erä oli täynnä virheitä, joista suurimman osan Jussi Heino laittoi huolimattomuuden piikkiin. – Lyötiin kahdessa erässä palloa ilman ajatusta, en oikein tiedä, mistä se johtuu, isäntien valmentaja ihmetteli. Heino ei laita ailahtelua taidon puutteen piikkiin, vaan henkisen puolen ongelmaksi. – Kyllä me pelata osataan, mutta puutteita on eniten kärsivällisyydessä.

Vaikka ottelusta ei tullut kotijoukkueen yksipuoleista näytöstä, oli se lopulta jokaisella osa- alueella edellä vieraita. Kun Eemeli Kouki on nousemassa vahvasti pelaavaan seitsikkoon pitkän sairausloman jälkeen, auttaa se erityisesti Hurrikaanin vastaanottopelaamista. Vaikka tänään Jesse Mäntylä oli lepovuorossa ja kokenutta Mäntylää tuurasi Peter Vuorinen, se ei nostopelaamisessa näkynyt negatiivisesti. Sekä Kouki, että etenkin Vuorinen onnistuivat hyvin. Loimaan Jankon kasvatin eduksi on mainittava jatkopallotilanteet, joissa Vuorinen tarjosi laadukkaita hyökkäyspaikkoja joukkueelleen.
Seuraava koitos Hurrikaanilla on tulevana keskiviikkona, kun Loimaalle saapuu Akaa- Volley. Silloin pelataan jo ainakin osittain sarjan piikkipaikasta.

Lopuksi Hurrikaani- Loimaa haluaa onnitella Ettan päävalmentaja Olli Kuoksaa, valinnasta Pohjois- Pohjanmaan Vuoden valmentaja valinnasta. Onnea Olli!