Kotijoukkue saa Mestaruusliigan toisellakin kierroksella jatkaa kotipelejä. Avauskierroksella kaatui Etta Oulusta ja nyt Loimaalle saapuu tuttu vastustaja viime vuosien pudotuspeleistä- Pielaveden Sampo.

Sampo on tälle kaudelle muuttunut jonkin verran. Joukkueen ykköstähdet Enderwin Herrera ja Timo Leikas vaihtoivat maisemaa, Herrera matkasi Kokkolaan ja Leikas Kuopioon. Paluupostissa Kuopiosta saapui libero Timo Tolvanen. Sampolla meni uuden hakkurin löytämisessä kauan aikaa. Lopulta hakkuriksi valikoitui serbialainen Arcenije Mutapcija (206cm,26v), mutta vielä miehestä ei ole ollut joukkueelleen täyttä hyötyä. Yhteisen sävelen löytyminen ottaa aikansa, mutta joukkueessa uskotaan miehen olevan vielä todellinen vahvistus. Herreran tilalle yleispelaajaksi saapui slovenialainen Alen Djordjevic (195cm,30v), joka viime kauden pelasi Ranskassa. Djordjeviciakin tehokkaammin on kautensa aloittanut Antti Poikela.

Hurrikaanissakin pelannut Poikela on kolmessa pelissä saldonnut kaikkiaan 57 pistettä ollen joukkueensa tehokkain. Keskiviikkona Sampo voitti viiden erän taistelussa Ettan Oulussa. Tässä pelissä Poikela nakutti peräti 37pistettä!

Sunnuntaina joukkueet kohtaavat liigahistoriassa 41. kerran. Aikaisemmista peleistä voittajana parketilta on poistunut Hurrikaani 25 kertaa ja Sampo 15. Hurrikaani on siis ollut niskan päällä keskinäisissä otteluissa. Neljänä viime keväänä pudotuspeleissä Hurrikaani on voittanut ottelusarjan Sampoa vastaan. Tämän tiedostaa myös Jukka Tuovinen, joka yrittää nyt löytää uudistuneesta Hurrikaanista heikkoa lenkkiä.

Viime lauantain jälkeen heikon lenkin löytäminen nykyisestä Hurrikaanista voi olla työn ja tuskan takana. Lauri Rantasen debyytti päävalmentajana sujui kuin elokuvasta Lumikki ja kaksitoista kääpiötä, vailla minkäänlaista ongelmaa. Hurrikaanin onnistui hämmästyttävän hyvin saamaan joukkuepelinsä kuosiin juuri Mestaruusliigan aattona. Harvoin se on esittänyt kotiavauksessa niin harmonista ja vahvaa pelaamista. Vaikka Luke Smith ja Mohamed Alhachdadi tehoilivat ottelun korkeimmat pisteet, kapteeni Eemeli Koukin kokonaisvaltainen pelaaminen niin vastaanotossa kuin hyökkäyssuuntaan oli ammattimiehen taidonnäyte. Liian pienelle huomiolle jäi myös libero Jesse Mäntylä, joka uudessa vastaanottotaktiikassa kantaa suurempaa vastuuta nostopelistä kuin ennen. Ensimmäisessä pelissä taktiikka onnistui hyvin. Mäntylän parantunut fysiikka heijastuu suoraan miehen kovaan itseluottamukseen. Tällä hetkellä viidettä kauttaan Hurrikaanissa pelaava libero hallitsee takakenttää yhdessä Koukin kanssa.

Rantasella onkin positiivinen ongelma: Jatkaako joukkue samalla kokoonpanolla kuin Etta-pelissä vai tehdäänkö vaihtoja ja kierrätetään pelaajia. Kun vaihdossa on vielä Matti Oivasen kaltaisia pelaajia, voi Tuovisen joukkueelle tulla vielä tuskahiki. Entisen kotiyleisön edessä takuuvarmasti Aleksi Kaatrasalo haluaa näyttää, että viime kauden olkapäävamma on ohi ja mies on huippuiskussa. Prisma Loimaan isännöimä ottelu Liikuntahallilla alkaa kello 17.00

-Hurrikaani tiedotus-