Hurrikaani-Sampo 3-1 (25-20, 25-21, 21-25, 25-21)
Mikään ei ole muuttunut. Tatu Säisä kavereineen aurinkoisella Rivetten terassilla virittäytymässä kahvin ääressä illan Hurrikaani-otteluun. Näky on ollut tuttu jo parina viime keväänä, kun on pelattu playoffseja. Sama toistui tänään. Myös ottelun lopputulos oli aiempien vuosien mukainen. Hurrikaani on ollut viime kausina Sampolle liian kova vastus. Tutut 3-1-numerot loistivat tulostaululla myös runkosarjan toiseksi viimeisen ottelun jälkeen.

Sampo ei syttynyt peliin kuin hetkeksi pitkän erätauon jälkeen. Muuten joukkue vaikutti jo valmiiksi alistuneelta. Myös Hurrikaanilla oli käynnistysvaikeuksia. Keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo oli viikolla reväyttänyt takareitensä eikä pystynyt pelaamaan.

Hurrikaani lähti peliin erikoisella pelaajaryhmityksellä. Vladimir Cedicille lastattiin vastuuta roppakaupalla, kun mies pelasi takakenttäkierroksella totutulla hakkurin tontilla, mutta verkolla siirtyi keskipelaajaksi. Cedic on aiemmin pelannut keskellä, joten täysin uuteen rooliin mies ei joutunut. Cedic kertoili pelin jälkeen yrittäneensä lyhyellä varoitusajalla opetella kaksoisroolituksensa, mutta loistavasti serbi urakastaan suoriutui.

Ottelun ensimmäisessä erässä peli oli molemmin puolin hieman sekavaa. Lopullisesti Sampo hyytyi, kun 18-17-tilanteessa Sampon pelaajat hyppäsivät verkolla samaan hyökkäyspalloon. Kasan alimmaiseksi jäänyt Pekka Seppänen loukkasi pahan näköisesti polvensa ja joutui jättämään kentän. Tilalle tullut Antti Karttunen haki vielä pelituntumaa, kun Hurrikaani painoi kaasua Petteri Penttisen johdolla ja nousi selvään erävoittoon.

Myös toinen erä oli sampolaisittain vaisu. Se antoi kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä 14 pistettä omilla virheillään kotijoukkueelle. Hurrikaanista Cedic (8/+7), Sergey Egorov (3/4) ja Aivars Petrusevics (3/4) takoivat erässä palloa tehokkaasti. Samposta vain Enderwin Herrera pystyi vakaaseen peliin.

Pitkä erätauko muutti joukkueiden voimasuhteita. Hurrikaani alkoi tehdä virheitä, ja Samposta myös hakkurina pelannut Andrei Ankudovitsh ja keskipelaaja Tommi Siirilä alkoivat löytää aukkoja Hurrikaanin torjunnasta. Hurrikaani nousi vielä erän lopulla tasoihin tilanteessa 20-20, mutta omat virheet pilasivat mahdollisuudet ottaa suora 3-0-voitto vastustajasta.

Neljännessä erässä Hurrikaani palasi tasolleen. Virheiden tekeminen lopetettiin, ja peliin tuli mukaan jälleen annos päättäväisyyttä. Paras ilmentymä tästä oli Egorov, joka iski yhdeksästä saamastaan passista kuusi pistettä. Erään mahtui myös yksi torjunta ja kaksi ässää. Normunds Veinbergs osaa venäjää ja pystyy keskustelemaan Sergeyn kanssa sekä harjoituksissa että pelin aikana. Tämä näyttää rauhoittavan Egorovin peliä, ja nyt mies näyttää myös nauttivan onnistumisistaan.

Kamppailu liigan kolmossijasta jatkuu joukkueiden välillä, sillä voitollaan Hurrikaani nousi nyt kaksi pistettä Sampon edelle. Liigan päätöskierroksella Hurrikaani matkaa Kokkolaan Tiikereiden vieraaksi. Sampo puolestaan kohtaa Liiga-Riennon. Kummallakaan vastustajalla ei päätöspelillä ole merkitystä. Tiikerit on sarjakakkonen, ja Riento varmisti liigapaikkansa ensi kaudeksi jo muutamia kierroksia sitten. Voitto Kokkolasta tietäisi varmaa kolmostilaa, muissa tapauksissa myös Sampo saattaa päästä valitsemaan itselleen puolivälierävastustajaa.

Loppukahveilla nähtiin valmentajien lisäksi joukkueidensa parhaiksi valitut Antti Karttunen ja Vladimir Cedic. Cedic halusi haastattelun lopuksi käyttää puheenvuoron, jossa hän kehui loimaalaisyleisöä liigan parhaaksi. Pudotuspeleihin serbillä oli kuitenkin myös yksi toive: ”Pyytäisin, että muistaisitte kannustaa meitä myös silloin, kun olemme tappiolla.” Tämä oli hyvä muistutus tässä vaiheessa kautta, kun pelataan enää vain ja ainoastaan voitoista.

 

-Hurrikaani-tiedotus-