Kuka muistaa, mitä tapahtui 16.10.2016? Missä olit silloin kun Hurrikaani edellisen kerran voitti sastamalalaiset lentopallon Mestaruusliigassa? Paikka oli Porin Isomäen jäähalli. Sen jälkeen Hurrikaani on ottanut pataan peräti neljätoista kertaa putkeen. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kerran, ottelu päättyi Valepa Sastamala Tampereen voittoon 3-2. Jossain määrin punaisista paholaisista on tullut loimaalaisille henkinen mörkö. Vaikka Matti Oivanen ja Olli Kunnari molemmat vakuuttavat, että ennen peliä historiatilastoja ei muistella, ei noin pitkä tappioputki voi olla vaikuttamatta. Oivanen ja Kunnari ovat olleet useasti kentällä lähivuosien kohtaamisissa. Kaikkiaan joukkueet ovat pelanneet vastakkain 55 kertaa, joista kahden edellisen kauden mestari on voittanut 37 ottelua ja Hurrikaani 18. Loimaalla pelatuissa otteluissa tilasto on tasaisempi: Hurrikaanille 11 voittoa ja sastamalalaisille 16.

Joukkueidensa kirkkaimmat tähdet Oivanen ja Kunnari ovat viihtyneet ahkerasti näissä karkeloissa.

– Kyllähän näitä pelejä on kiva pelata. Fanit kulkevat vieraspeleihin ja tunnelma on erittäin hyvä. Jos saisin itse päättää aloitusseitikon näihin peleihin, laittaisin itseni ensimmäisenä kokoonpanoon, nauraa Kunnari. Samoilla linjoilla on Oivanen. – Vaikka tilastot ovat meille synkät, se ei välttämättä kerro koko totuutta. Aika kovia vääntöjä on ollut. Ollaan pelattu kovia pelejä, mutta fokus on ollut koko ajan lentopallossa, eikä suunsoitossa.

Tälle kaudelle hieman poikkeuksellisesti Valepa Sastamala Tampere on kokenut suurimmat pelaajauudistukset. Kovin panoksin Mestarien liigan karsintoihin satsannut seura vahvisti kesän aikana rivejään usealla korkean profiilin pelaajalla. Loimaalla puolestaan laitettiin kulutusjuhlille stoppi ja laadittiin kolmivuotisstrategia. Strategian tavoitteena on nostaa nuoria suomalaisia pelaajia uudelle pelilliselle tasolle ja ennen kaikkea antaa vastuuta. Siihen operaatioon Hurrikaanin johtokunta sai palkattua Jussi Heinon. Ainakin alkukausi on näyttänyt, että valinta ”Lempäälän Jortikan” suhteen on ollut napakymppi.

Radovan Gacic otti vastaavasti tämänkin kauden mestarisuosikin näppeihinsä ja työn jälki on ollut- jos ei aivan kiitettävää, ainakin vahvaa. Vaikka putoaminen Mestarien liigan ensimmäisessä karsintavaiheessa oli koko seuralle paha takaisku, on katseet käännetty jo kotimaan liigan, Suomen cupin ja CEV- cupin puoleen. Karsintapettymyksen jälkeen joukkue sai ansaitsematontakin kritiikkiä joka suunnalta. Tämän huomioi myös 36- vuotias Kunnari.

– Itse en ota paineita enää tässä vaiheessa uraa siitä, mitä joku on mieltä tai mitä on kirjoitettu. Olen lopulta itseni pahin kriitikko.

Hurrikaani käväisi alkuviikosta Puolassa Olsztynissä CEV- cupin ensimmäisen kierroksen avausosassa. Tyly 0-3 tappio ei jätä jossitteluille mahdollisuuksia. Lauantaita varten pikavisiitti Puolassa saattoi olla erinomainen valmistava harjoitus. Jos yhtään, vastus ei ainakaan tiistaista helpotu. Silti, lauantai on uusi mahdollisuus. Puoleen tai toiseen.

-HurrikaaniMedia-