Akaa- Volley – Hurrikaani 2-1 (25-14, 23-25, 26-24)

 

Hurrikani päätti Akaa- Volleyn järjestämän Hunajaturnauksen tappioon isäntäjoukkuetta vastaan. Tämä tarkoitti sitä, että Hurrikaani ei viikonlopun aikana voittanut ainuttakaan kolmesta pelistään. Sunnuntaisessa jumbofinaalissa Akaa- Volley oli niukasti parempi. Kun lauantain tapaan Hurrikaanin kokoonpanosta oli loukkaantumisten johdosta poissa Mikko Suomalainen, Aleksi Muukkonen ja Lauri Vanhanen, ei vajaalukuinen Hurrikaani päässyt suunnitelmien mukaan kierrättämään pelaajia. Tänään edellä mainittujen lisäksi oli poissa päävalmentaja myös Jussi Heino, joka kärsi lievästä sairastumisesta. Sen johdosta penkin päässä istui Jani Niskakangas. – Eka erä oli meiltä heikkoa pelaamista. Sähellettiin liikaa, mutta erätauolla muutama pelaaja korotti hiukan ääntä, ja sen jälkeen pelaaminen parani, Niskakangas analysoi. – Toinen erä oli meiltä turnauksen parasta peliä ja myös kolmaskin erä oli hyvää tekemistä. Siinä kurottiin kaveri kiinni lopussa, tulikasteen päävalmentajana saanut Niskakangas kertasi. Niskankaan mainitsema kolmannen erän loppukiri alkoi tilanteessa 24-19, jolloin Aleksi Kaatrasalo aloitti syöttövuoron. Akun syöttövuoron aikana Hurrikaani nousi tasatilanteeseen 24-24. Joukkue ei kuitenkaan saanut lopulta palkintoa taistelustaan, vaan kotijoukkue onnistui erävoittoon jatkopalloilla.

Lauantain tapaan, Hurrikaani pelasi lähestulkoon alusta loppuun saakka seitsikolla: Santeri Välimaa, Tapio Toiviainen, Luka Marttila, Miro Leinonen, Kaatrasalo, Antti Ropponen ja Peter Vuorinen. Kolmannen erän lopussa Niskangas antoi peliaikaa kakkospassari Jarno Koivuniemelle ja toiselle Jankko- taustaiselle liberolle Kalle Nohterille. Akaata vastaan Hurrikaanin tehokkaampina operoivat Marttila (17pist. +10) ja Ropponen (12pist. +2).

-Kyllä meidän viikonlopun turnausta häiritsi loukkaantumiset. Yhtään loukkaantumisten taakse ei voi tuloksen takia mennä, mutta emme päässeet myöskään kierrättämään ja testaamaan pelaajia halutulla tavalla, Niskakangas myönsi.

Kun Mestaruusliigakauden alkuun on parisen viikkoa, on Hurrikaanin tärkein tehtävä saada sairasosasto tyhjäksi. Niskakankaan mukaan on todennäköisestä, että koko kolmikko on pelikunnossa liigan alkaessa.

Hunajaturnauksen voitti lopulta Valepa, joka kukisti finaalissa Karelian Hurmoksen.

 

-HurrikaaniMedia-