Valepa – Hurrikaani 3-1 (26-28,25-23,31-29,31-29)

Suomen cupin välieräturnauksessa Hämeenlinnan Elenia- areenalla pelattiin lauantaina miesten osalta finaalijoukkueet selville. Iltapäivän ensimmäisessä kohtaamisessa hallitseva cup- mestari Kokkolan Tiikerit kukisti suoraan kolmessa erässä odotetusta Pielaveden Sampon, jonka pelaaminen lässähti ensimmäisen erän lopulla yleispelaaja Enderwin Herreran loukkaantumiseen.
Iltapäivän toisessa ottelussa nähtiin jo cup- henkeen tyypillistä taistelua ja tunteiden kirjoa. Molemmat joukkueet Hurrikaani ja Valepa halusivat sunnuntaiseen finaaliin ja ottelusta muodostui aivan mieletön kamppailu. Vaikka Valepa selviytyi neljässä erässä Tiikerien finaalivastustajaksi, jokaisessa erässä voittaja löytyi pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Kaikki erät päättyivät kahden pisteen erolla ja peräti kolmessa erässä mentiin jatkopalloille saakka. Lopulta Valepan rutiini ja Olli Kunnarin herääminen lievästä horroksesta käänsi ottelun hallitsevalle Suomen Mestarille.

Ottelun kulkua oli kovin vaikea ennakoida missään vaiheessa. Alussa Hurrikaanin torjuntapelaaminen sai pidettyä Kunnarin lisäksi Elvis Krastinsin kurissa. Peräti seitsemän torjuntapistettä ensimmäiseen erään on Ville Kakon suojateilta kova saavutus. Joukkue johtikin avauserää jo 24-20, mutta Valepan onnistui kammeta itsensä aina tasoihin ja jatkopalloille saakka. Jo ensimmäinen erä osoitti, että Vladimir Cedic on todella liekeissä. Kaikkiaan Cedicille merkittiin 29 pistettä ja kolme torjuntaa. Cedicin lisäksi Aivars Petrusevics hyökkäsi laidasta tehokkaasti. Petrusevics oli Valepan aloitussyöttöjen kohteena läpi ottelun, mutta latvialaisen vastaanotto kesti hienosti pommituksen. Myös hyökkäyssuuntaan tuli tulosta kaikkiaan 21 pisteen verran. Cedicin tavoin Petrusevicsille merkattiin kolme torjuntaa. Kaikkiaan Hurrikaani kirjautti 15 torjuntapistettä vastustajan 5 vastaan.

3-1-2015-2-979x1024

Aivars Petrusevics hyökkäämässä

Toisesta erästä alkaen Antti Esko alkoi tarjoilla passia enenemässä määrin keskipelaajilleen, Eduard Venskille ja Matt Pollockille. Yhteensä kaksikko sai 28 passia, joista keskipelaajat onnistuivat 19 kertaa iskemään pisteen. Eskon oli pakko muuttaa passityyliään, koska niin Krastins kuin Kunnarikaan ei saanut palloa kuolemaan laidasta tarpeeksi tehokkaasti. Parannusta ei tullut vaikka Krastinsin korvasi kolmannesta erästä alkaen Sakari Mäkinen. Myös Mäkisellä oli vaikeuksia löytää reikiä musta-keltaisten torjunnasta.

Kolme ensimmäistä erää pelätty MM-kävijä Kunnari pysyi pihdeissä. Kakko oli laatinut Kunnarin pysäyttämiseksi tehokkaan taktiikan, mutta neljännessä erässä pelätty kone lähti viimein käyntiin. Ja kun kone käynnistyi, sitä ei lopulta pysäyttänyt mikään eikä kukaan. Esko passimäärä kasvoi neljännen erän aikana Kunnarille koko ajan ja maajoukkueen ykköspyssy kiitti luottamuksesta. Välillä tuntui, että teki sastamalainen mitä tahansa, kaikki päättyi Valepan pisteeseen. Tämä vei myös uskoa Hurrikaanin torjunnalta. Vaikka neljännessä erässä Hurrikaanillakin oli mahdollisuus eräpallojen muodossa katkaista erä ja viedä kamppailu viidenteen erään saakka, oli Valepan voitto oikeutettu.

Tappio välierässä niukalla tavalla söi joukkuetta, mutta peliesitykseen saa Hurrikaani olla tyytyväinen. Joukkue osoitti henkistä lujuutta ja sellaista taistelua, jolla voi mennä keväällä pitkälle. Muut osa-alueet olivat jopa vastustajaa paremmat, mutta syöttöruudussa Hurrikaani hävisi Valepalle ja ehkä myös puolustuspalloissa. Jarmo Korhosen johdolla Valepa haki palloja takaisin peliin ja puolustuspallojen jälkeen myös hyökkäsi onnistuneesti hiukan tehokkaammin. Lauantain tulokset tietävät sitä, että sunnuntaina pelataan Suomen cupissa viime vuoden uusinta Tiikerien ja Valepan välillä.

3-1-2015-11-1024x683

Lopussa juhli Valepa

-Hurrikaani tiedotus-