Joukkueet kohtaavat kauden kolmannessa ja viimeisessä runkosarjan keskinäisessä ottelussa keskiviikkona. Kauden aikaisemmat ottelut Loimaalla ja Savonlinnassa ovat molemmat päättyneet kotivoittoihin. Hurrikaani oli parempi kotiottelussaan 3-0 ja SaVo UrhoTV:n kameroiden edessä Savonlinnassa 3-1. Molemmat ottelut pelattiin marraskuussa.

slider_pehmolelut

Marraskuisten pelien jälkeen molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia. Hurrikaanin hakkurikokelas Patryk Skup ei jatkanut enää vuoden vaihteen jälkeen joukkueessa, mutta venäläinen yleispelaaja Sergey Egorov on sen sijaan edelleen mukana. Saimaa Volleyn kokoonpanossa on tapahtunut melko radikaalejakin muutoksia. Yleispelaaja Paul Sanderson sairastui ja lähti toipumaan kotimaahansa Austraaliaan. Hänen tilalleen tuli latvialainen Ansis Medenis. Hän pelasi alkukauden Viron ja Latvian yhteisessä pääsarjassa Schenker liigassa Jelgavan joukkueessa, tehden 15 pelatussa ottelussa 189 pistettä.

Medenis on monelle tuttu mies edellisiltä kausilta, latvialaisella on aikaisemmin takanaan otteluita Valepan paidassa. Monipuolinen Medenis on nähty kentällä niin yleispelaajan kuin hakkurinkin roolissa. Hakkurin roolia sovitellaan ilmeisti jälleen keskiviikkona miehen harteille. Saimaan luottohakkuri Joni Mikkonen loukkasi Isku- Volleytä vastaan pelatussa ottelussa polveaan ja on mahdollisesti sivussa joukkueen pelaavasta kokoonpanosta. Medenistäkin tutumpi on mies Saimaa Volleyn uusin hankinta libero Pasi Hyvärinen. Hyvärinenhän muistetaan parhaiten maajoukkueliberona vuosien 2008-2012 ajalta.

Merkittävästi vahvistunut Saimaa Volley on paha vastus kenelle tahansa Mestaruusliigan joukkueelle, edellämainittujen pelaajien lisäksi venäläinen yleispelaaja Bogdan Olefer ja bahamalainen keskitorjuja Byron Ferguson ovat joukkueen runkopelaajia. Passivastuuta joukkueessa kantaa salolaislähtöinen Ville Juntura ja toisen yleispelaajan paikkaa pelaa Robert Seppänen.

Hurrikaanille ottelu on jälleen kerran tärkeä, mikäli se haluaa varmistaa kotiedun pudotuspeleissä. Hurrikaanin valmentaja Ville Kakolla on haastava paikka löytää heti alusta asti toimiva aloitusseitsikko otteluun. Viimepeleissä Kakko on joutunut vaihtamaan liiankin usein joukkueen aloitusseitsikon pelaajia hakeakseen toimivaa ryhmitystä kentälle. Nähtäväksi jää mikä on väkevät Etta ja KoVe pelit pelanneen Jani Niskakankaan rooli keskiviikon koitoksessa. Lisäksi Aleksi Kössi on antanut Kakolle positiivisen ongelman hyvillä suorituksillaan passarivalintaa ajatellen.

Ottelu Hurrikaani- Saimaa Volley pelataan keskiviikkona 12.2.2014 klo. 18:30 Loimaan Liikuntahallissa.

 

-Hurrikaani tiedotus-