Perjantaina Loimaan Liikuntahallin parketille astelee viime kauden puolivälieräpari Hurrikaani ja Team Lakkapää. Viime keväänä Hurrikaani pudotti rovaniemeläiset ulos mitalipeleistä suoraan otteluvoitoin 3-0. Kesän aikana molemmat joukkueet ovat uusiutuneet melko rankasti. Varsinkin Henri Tuomi on joutunut jälleen kerran rakentamaan Lapin ylpeyden lähes kokonaan uusiksi. Team Lakkapään riveistä viime kauden päätteeksi lähti kuusi pelaajaa ja tilalle saapui kuusi uutta kasvoa. Näistä uusista pelaajista kotimaisia on Toni Katajamäki, joka tekee tällä kaudella liigadebyytin ja Miikka Lemola, joka palaa lyhyen Akaa vierailun jälkeen tuttuun peliasuun Rovaniemelle. Viime vuosien aikana Team Lakkapää on profiloitunut vahvasti ulkomaalaispelaajien varaan, eikä tämäkään kausi tee siinä suhteessa poikkeusta: Jakub Kovac tulee Slovakiasta, Ryan Manoogian Yhdysvalloista, Regan Fathers Australiasta ja Gavin Taylor Kanadasta.

Vaikka Tuomi aloittaa jo neljännen kauden rovaniemeläisten penkin päässä, mistään jatkumosta ei voi puhua. Joka keväänä seuraorganisaatio on saman ongelman edessä, mistä löytää lähteneiden, erityisesti ulkomaalaisten, tilalle uusia pelaajia. Tuttuja kasvoja Tuomelle on passari Jani Sippola, joka starttaa nyt toiseen kauteensa Team Lakkapään riveissä. Avainpelaajista vain Tuomas Hautala (8.kausi Lakkapäässä) ja Niko- Matti Koskela (6.kausi Lakkapäässä) ovat viihtyneet muutamaa kautta pidempään pohjoisessa.

Hurrikaani menetti viime kauden päätteeksi ennen kaikkea kokemusta. Matti Oivanen lopetti (390 ottelua) ja Tomi Rumpunen (372 ottelua) siirtyi sarjaporrasta alemmaksi Lempo Volleyhin. Konkarien lisäksi Aleksi Mutka löysi uuden pelipaikan Vammalasta, Kasimir Vuorinen matkasi isoveljen kainaloon Loimuun ja amerikkalaispassari Matthew West pelaa alkavalla kaudella Ranskan Pro A- liigassa Cannesissa. Jussi Heino ei puuttunutta pelaajavajetta paikannut liiemmin kokemuksella, jos Sakari Mäkistä ei tällaiseksi sitten luokitella. Kahden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen Mäkinen saapui Loimaalle isoin odotuksin. Ja kahden ottelun jälkeen näyttää, että Mäkinen tullee lunastamaan kaikki saviseudun odotukset. Muut uudet kotimaiset pelaajat pelaavat ensimmäistä liigakauttaan: Santeri Välimaa, Lauri Vanhanen, Tino Vuori ja Mikko Suomalainen ovat pelaajauran alkumetreillä ja nuorilta miehiltä voi odottaa kauden mittaan kehitystä. Kroatialainen Inoslav Krnic (40v) tuo kokemuksellaan rauhallisuutta ja johtajuutta verraten kokemattomaan Hurrikaanijoukkueeseen.

Heino on profiloitunut valmentajaksi, joka viihtyy nuorten pelaajien kanssa harjoitussalilla. ”Lempäälän Midaksella” on nyt käsissään lähes optimaalinen pelaajanippu: Nuoria ja urallaan eteenpäin pyrkiviä lupauksia, joita täydentää Jesse Mäntylä ja Krnic. Ainakin kauden kaksi ensimmäistä peliä ovat näyttäneet, että joukkue on oikealla tiellä. Sekä vierasvoitto Valepasta, että kotivoitto Lentopalloseura Ettasta näyttivät varsin hyvältä, ottaen huomioon, että kausi on vasta alussa. Hurrikaani urakoi perjantaina ja sunnuntaina Loimaalla. Perjantaina ensin Team Lakkapää ja sunnuntaina todellinen kärkikamppailu Savo Volleyta vastaan.

Rovaniemeläiset pelaavat Loimaalla liigakauden toisen pelinsä ja sunnuntaiksi matka jatkuu Vantaalle Ducksin vieraaksi. Varsinkin sunnuntainen peli Ankkoja vastaan on Team Lakkapäälle iso peli.