Hurrikaani – Raision Loimu 3-0 (25-20,25-13,25-17)

Hurrikaani ja Loimu kohtasivat harjoitusottelun merkeissä Uudessakaupungissa Pohitullin liikuntahallissa. Kai Rumpusen kunniaksi järjestetyssä ottelussa Hurrikaani otti kuskin paikan avauserän alkukankeuksien jälkeen, eikä jättänyt Loimulle kuin statistin roolin. Niin selvästi musta-keltainen joukkue Pohitullin parketilla esiintyi. – Pikkasen alussa tehtiin helppoja virheitä, mutta ensimmäisen erän puolivälin jälkeen peli aukesi, Mikko Oivanen kommentoi. MiO:lla oli tänään lähes täydellinen päivä. Yhdeksästätoista passista hakkuri hyökkäsi 13 pistettä, eikä mies tehnyt yhtään hyökkäysvirhettä. Sen lisäksi syöttöruudusta merkattiin kolme ässäsyöttöä. – Koko ajan pääsen paremmin passarin (Harrison Peacock) tempoihin kiinni. Harjoituspelit opettavat parhaiten, tiesi MiO. Velipoika ei paljon huonommaksi jäänyt. Peräti kuusi ässäsyöttöä ja hyökkäysprosentti 71, on sekin loistava saldo. Vaikka Hurrikaani järjesti uusikaupunkilaisille melkoisen hyökkäys- ja syöttönäytöksen, sen lisäksi joukkueen torjuntapelaaminen oli mallikasta. Kaikkiaan 14 torjuntapistettä kolmeen erään on lukema, joka kertoo tiiviistä torjuntatyöskentelystä. Verkolla Loimu- hyökkääjien kauhuna hääri Tuomas Koppanen, joka torjui yksinään kuudesti.

Loimun puolelta ei oikeastaan kukaan päässyt haastamaan Hurrikaania. Kun kesällä Joensuun Liiga- Riennosta Loimuun siirtynyt viime kauden runkosarjan pistepörssin voittanut kenialainen Michael Chemoskin näytti vielä pahasti keskenkuntoiselta, ei Dragan Mihailovicilla ollut oikein työkaluja loimaalaisten pysäyttämiseksi. Kolmannessa erässä kokenut serbivalmentaja vaihtoi Ville Junturan tilalle passaamaan 17- vuotiaan Tomi Saarisen ja hakkuriksi Chemoksen tilalle 18- vuotiaan Aapeli Koukin, piristi vaihdot Loimun pelaamista joka osa- alueella. Nuorukaisista ei kuitenkaan vielä ole kahdestaan Hurrikaanin tasoista joukkuetta pysäyttämään vaan tulitukea tarvitaan taustalta lisää. Amerikkalaispelaajat Mike Marshman ja Gregory Taylor eivät ainakaan vielä ole joukkueen ratkaisupelaajia.

Lauri Rantasen mukaan Loimu paljasti myös oman joukkueen pelaamisesta muutamia heikkoja kohtia, joihin tulevien viikkojen aikana keskitytään. Vaikka hyökkäyspelaaminen oli tehokasta (vain 2 hyökkäysvirhettä) ja syöttöruudussa (10ässää,11syöttövirhettä) saatiin tulosta aikaiseksi, muutamiin asioihin tullaan vielä panostamaan. Ottelu myös osoitti, että Luke Smithin sementoitua itsensä toiseksi aloitusseitsikon yleispelaajaksi, käydään toisella laidalla kovaa ja tervettä kilpailua pelaavan yleispelaajan roolista. Nyt Eemeli Kouki ja Tomi Mutka vuorottelivat, eivätkä ollenkaan huonosti. Molemmilla pelaajilla on omat vahvuudet, joita voidaan hyväksikäyttää vastustajan mukaan. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran ensi perjantaina Ruskolla.

-HurrikaaniMedia-